Депутатите се връщат на работа

5316
Депутатите се връщат на работа
Снимка: БГНЕС

Депутатите от 43-тото Народно събрание подновяват своята работа след 10-дневна ваканция заради Великденските празници на 22 април. По традиция се очакват политически декларации от лидерите на парламентарните групи, в които да бъдат очертани приоритетите на отделните политически сили през парламентарната сесия, предаде БГНЕС.

Промени в Закона за насърчаване на инвестициите са предвидени като първа точка в проектопрограмата за работа на депутатите в първото пленарно заседание. Депутатите ще трябва да гласуват и поправки в Кодекса на търговското корабоплаване, както и да разгледат на първо гласуване Законопроект за европейска заповед за защита.

Сред по-интересните точки, предложени от ръководството на Народното събрание са промените в Закона за приватизация и следприватизационен контрол, които са предвидени като точка шест в дневния ред. Поправките бяха приети от комисията по икономическа политика преди ваканцията въпреки възраженията на част от опозицията и на представители на Агенцията по приватизация.

По всяка вероятност отделните парламентарни групи ще поискат включване и на свои предложения за разглеждане през първата работа седмица след ваканцията. Окончателният вариант на програмата за работа на депутатите трябва да бъде гласуван в началото на заседанието.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика