Дянков: Добре е, че мен и Цветанов ни няма в този кабинет

19158
Дянков: Добре е, че мен и Цветанов ни няма в този кабинет
Снимка: БГНЕС

В политиката винаги има нещо недоизказано, нещо доизяснено, каза бившият вицепремиер и министър на финансите Симеон Дянков, който днес ще представи книгата си "Кризата в Европа. Поглед отвътре". Дянков има претенцията, че именно с тази книга ще разясни някои неща.

Пред БНТ Дянков разказа, че решението му да подаде оставка е било взето заедно с Бойко Борисов, няколко месеца преди февруари 2013 година. Причината била водените преговори за влизането на България в чакалнята на еврозоната. По думите му в момента страната ни е по-подготвена за влизане в еврозоната.

Дянков: Бойко ме търпя повече, отколкото очаквах

Бившият финансов министър Симеон Дянков е доволен като цяло от свършеното през неговия мандат, макар че смята, че би могло да се постиг...

"Работата на финансовия министър е да държи хазната в добро състояние. Според мен се справихме с тази задача. Ако давахме повече на пенсионерите, щяхме да сме по-популярни, но за това трябват пари. Реших да съм по-непопулярен, но да си свърша работата като финансов министър", каза Дянков.

Той призна, че не е получавал предложение за участие във втория кабинет на Бойко Борисов, като уточни, че още докато беше финансов министър, е говорил с премиера, че едва ли ще изкара цял мандат заради лични ангажименти.

"Добро решение е, че Цветан Цветанов не е част от този Министерски съвет, както е добро решение, че и аз не съм част от този кабинет. Хора, които не се харесват достатъчно на обществото, трябва да бъдат сменяни", каза още бившият финансов министър.

 

Дянков в новата си книга: Цветанов не харесваше Ваньо Танов заради неговата популярност

"Кризата в Европа. Поглед отвътре" е новата книга на бившия вицепремиер и министър на финансите Симеон Дянков. Представянето и пред бъл...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика