Дясната ръка на Кунева: Личното ми мнение е за предсрочни избори

4648
Дясната ръка на Кунева: Личното ми мнение е за предсрочни избори
Снимка: БГНЕС

За нас това, че в парламента се осъществи едно прокорупционно, а не антикорупционно мнозинство е много унизително за българското общество. Това заяви замесник-председателят на Движение България на гражданите (ДБГ) Найден Зеленогорски пред "Нова телевизия".

Смятам, че трябва да кажем вече, че няма достатъчно голямо мнозинство в парламента за ключови реформи и трябва да отидем на предсрочни избори – това е моето лично мнение, подчерта той. При предсрочните избори в Турция, в Гърция, при „Ислямска държава” и Украйна съм наясно, че предсрочни избори у нас ще са голям проблем, но в крайна сметка когато това се налага, трябва да се направи, смята Зеленогорски. Очевидно е, че след три месеца ще вкараме пак антикорупционния закон, но той няма да бъде осакатен, заяви Зеленогорски.

Кунева оправда закона си при куп критики към него: Няма да отстъпя

Антикорупционният закон трябва да е синхронизиран с европейското законодателство, а отделно има и български нововъведения – напри...

В понеделник, 7 септември, ще стане ясно какво решава Движение България на гражданите.

Зеленгорски директно „намекна”, че в Народното събрание имало много мощно лоби покрай ВЕИ-тата и затова нямало подкрепа за новия антикорупционен закон, визирайки не само АВБ, по негови думи. Затова е нужно Национално бюро за антикорупция, за да се видят конкретни имена, да се види кой придобива огромни активи, без да са ясни откъде са ти парите, как вземаш огромни кредити и ги връщаш за месеци, подчерта Зеленгорски. В България има много почтени професионалисти и идеята, че бюрото ще е политическа бухалка, е недопустимо, каза той.

Преди 17-18 години ОДС искаше да направи един закон за финансовата полиция, по италиански модел. Тогава, в самото управляващо мнозинство имаше противоречие и дойде блокаж. Сега пак имаме огромни проблеми с корупцията и пак проблеми с парламентарното мнозинство. Очевидно в това мнозинство има много хора, за които корупцията не е проблем, заяви Зеленогорски.

Действително няма смисъл от участие, ако ключови реформи не се приемат, беше крайното послание на Зеленогорски.

Антикорупционният закон - прах в очите, смята Владо Береану

Обиден за зрителите – така журналистът Владо Береану описа отхвърления вчера (3 септември) антикорупционен закон, изготвен от виц...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика