До 24 часа ще е ясно пада ли правителството

43911
До 24 часа ще е ясно пада ли правителството
Снимка: БГНЕС

До 24 часа става ясно пада ли правителството. Това заяви в парламента Валери Симеонов, съпредседател на Патриотичния фронт.

"Всичко ще стане ясно на срещата с премиера Бойко Борисов. Няма да се видим в Банкя, доволни ли се", заяви Симеонов в парламента.

ДПС защити назначението на Исмаилов

ДПС защити назначението на Орхан Исмаилов за заместник-министър на отбраната, предаде БГНЕС. В началото на днешното пленарно заседание...

Искрата за раздора подпали назначаването на Орхан Исмаилов от Реформаторския блок за зам.-министър на отбраната.

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов обясни, че на срещата с Борисов ще отиде заедно с партньора си Красимир Каракачанов - лидер на ВМРО. "След това ще решим за нашата подкрепа за правителството", отсече Симеонов.

"Видя се, че двете етнически партии всъщност са двете страни на една и съща монета. Те играят една обща игра, така че много внимателно трябва българските политици занапред да си определят отношението към партията на Касим Дал и ДПС. Явно, че това са две протурски партии, които работят в синхрон. Да сте чули ние да сме против назначаването на хора с турско-арабски имена? Да сте чули да сме казали нещо против Вежди Рашидов? Не! Не ни упреквайте в нещо, за което не сме дали основание", заяви Симеонов. Той уточни, че в НФСБ членуват и турци, и цигани и няма нищо лошо в това.

"Ние сме за уважаване на етносите. Орхан Исмаилов не може да бъде там, просто защото е представител на една протурска партия. Всичките му текстове във "Фейсбук" са на турски език. В коалицията имаме изключително уважителни партньорски отношения. Определящо през тези 24 часа ще бъде срещата, която ще имаме довечера с Бойко Борисов. Това не е коалиционна среща, а е поредният опит да решим по един такъв сравнително безболезнен начин въпроса. Ще бъдем заедно с Красимир Каракачанов на тази среща, защото ние сме партньори", каза още Валери Симеонов.

Лукарски: НФСБ ще преосмисли позицията си за Исмаилов

Министърът на икономиката Божидар Лукарски изрази увереност, че от НФСБ ще преосмислят позицията си за Орхан Исмаилов, след като се зап...

Преди острото изказване на Валери Симеонов в кулоарите, ДПС защити назначението на Орхан Исмаилов за заместник-министър на отбраната. Депутатът Тунчер Кърджалиев прочете от парламентарната трибуна декларация от името на парламентарна група. "Народните представители от ДПС заявяваме с категоричност, че не приемаме и остро осъждаме безспорния дискриминационен и ксенофобски акт срещу български гражданин, притежаващ нужния образователен и административен ценз и ултимативните призиви за уволнение от работа само заради греха, че носи името Орхан Исмаилов", се казва в декларацията.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика