До момента 23 партии са подали заявления за участие в изборите

3335
До момента 23 партии са подали заявления за участие в изборите

За участие в местните избори до момента 23 партии са подали заявления. Това каза говорителят на Централната избирателна комисия (ЦИК) Александър Андреев, предаде Фокус.

По думите му, от тях до момента са регистрирани 8. „Регистрацията се прави след проверка дали списъкът с избиратели, които подкрепят регистрацията, има минимум 2500 верни записа. След като се върне тази проверка от ГД „ГРАО”, вече са изпълнени всички изисквания и има основание партията да бъде регистрирана с решение. Първият ден подадоха заявление 8 партии и днес с решение ги регистрирахме всички”, обясни Андреев. Той уточни, че за останалите очакват да приключи проверката в ГД „ГРАО” и в момента, в който се върнат, да бъдат регистрирани.

Реформаторският блок реши - с единна регистрация на изборите

На съвместно заседание на петте партии от Реформаторския блок, провеждащо се в момента, беше единодушно решено единно явяване на местни...

„За националния референдум 2 партии са подали заявления – „Българска социалдемокрация” и „Единна народна партия”, добави Андреев.

Той допълни, че заседанието на ЦИК все още продължава. „Към момента гледахме регистрацията на общинските избирателни комисии, които назначаваме. Бяха върнати проверките от подписките на три политически сили, които регистрирахме въз основа на заявленията, които са подадени. Продължаваме с принципно решение по отношение на регистрацията на кандидатите в кандидатските листи в изборите за общински съветници и кметове”, каза още Александър Андреев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика