Дончев намекна: Всеки има компромат срещу всеки, да не ги използваме

17392
Дончев намекна: Всеки има компромат срещу всеки, да не ги използваме
Снимка: БГНЕС

Управляващата конструкция не се разглобява, въпреки търсенето на развръзка в „падането на глави”. Това заяви вицепремиерът Томислав Дончев по отношение на трите поредни оставки в сектор „Сигурност” през тази седмица.

По думите на Дончев премиерът Бойко Борисов „последен се е изказал” по темите. Всяка сутрин и вечер по медиите се говори, че ние ползваме подкрепата на ДПС. Какви обаче са доказателствата за това, попита вицепремиерът. И не се счете, че подкрепата на ДПС „понякога” в пленарна зала не може да е доказателство, защото става въпрос за публични действия и по важни теми – плоския данък, пенсионната реформа и външния данък.

Плевнелиев и ГЕРБ: В службите всичко е наред

Мнозинството в 43-oто Народно събрание полага реални усилия за осъществяване на ключовите реформи и вече са налице конкретни резултати....

На въпрос дали в ГЕРБ няма разделение и „въртене на ченгеджийски номера” срещу Борисов, Томислав Дончев отрече подобно съждение. И определи Вучков за „жертва”, не за организатор. Може би една от грешките на колегата Вучков е, че той беше много нетърпелив, добави Дончев в „Панорама”.

Какво ще стане, ако „ченгеджийницата се развърти” – на това питане Дончев сподели, че в България трябва да има споразумение между партиите такива прийоми да не се ползват. И не призна пряко аналогията на Бойко Василев – както на света има няколко страни с ядрено оръжие, които се сдържат, така и в България всеки има компромати срещу всеки и е добре всички да се сдържат.

Дончев защити и кандидатурата на Бъчварова за вътрешен министър с думите, че министърът е представител на гражданите в системата и точно заради това обстоятелство Румяна Бъчварова е подходяща за поста.

Същевременно Атанас Мерджанов от БСП захапа Дончев, защото бил признал, че става въпрос за криза на управлението. Криза има, защото говорим както за зависимости, така и за вътрешна липса на доверие в управляващата коалиция, каза червеният депутат. Борисов в крайна сметка взе оставките на хора, на които не искаше да вземе оставките – заради вътрешен и външен натиск, подчерта Мерджанов. Щом вътрешният министър си дава оставката само 100 и няколко дни след създаването на правителството, значи управляващата коалиция скърца. Ако утре се случи нещо форсмажорно, кой ще се координира усилията на службите, отговорни да ни защитят? Ясно е, че всъщност министър на вътрешните работи до края на това правителство ще си е Бойко Борисов, заяви Мерджанов.

Румен Петков обвини ГЕРБ в разрив, Първанов хем е в оставка, хем не

Президентът Първанов много ясно заяви, че позицията му не подлежи на коментар и обяви своята оставка пред Националния съвет на АБВ. Не ...

Същевременно Мерджанов така и не пожела „да пролее поне една сълза” за Светлозар Лазаров и Владимир Писанчев. С половин уста той призна, че обществото не е гледало с добро око на тях. И каза твърдо, че двамата били предложение на Орешарски – дежа вю с избора на Пеевски за шеф на ДАНС.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика