Досегашният зам.-шеф ще оглави Гранична полиция

24435
Досегашният зам.-шеф ще оглави Гранична полиция
Снимка: МВР

Досегашният заместник-директор на Гранична полиция Милен Пенев ще оглави дирекцията. Той ще бъде назначен днес.

Дни преди нова година досегашният шеф Захарин Пенов подаде оставка, а министърът на вътрешните работи я прие. Това се случи, след като при тежка катастрофа в нощта на 25 срещу 26 декември край село Горно Ябълково загина 34-годишният служител на Гранична полиция-Русе Асен Асенов. При катастрофата тогава пострадаха 14 гранични полицаи.

Гранична полиция не може да потвърди, че Сертов е влязъл в Гърция

Няма достатъчно данни за това, че Петко Сертов е преминал българската граница след 5 декември. Това заяви пред журналисти Захарин Пенов...

Вучков обяви днес, че вероятно Пенев в началото ще бъде и временно изпълняващ длъжността. "Ние смятаме, че той заслужава да бъде и титуляр на поста", обясни министърът на вътрешните работи, цитиран от БГНЕС.

Милен Пенев досега бе заместник-директор на Гранична полиция. Вучков обясни, че той е човек от кариерата и целият му професионален стаж е минал в дирекцията.

Министърът обясни назначението с думите, че това е съвсем естествена приемственост. Той коментира: "Пенев винаги беше с мен на границата, с целия екип, когато на няколко пъти се наложи да посещавам участъка в Елхово, така че имаме добри впечатления и аз като политически ръководител, и главният секретар, мислим, че необходимата приемственост ще бъде гарантирана".

Биографията, която е публикувана на сайта на МВР, показва, че новият шеф е роден на 02.08.1972 г. в град Видин. Завършил е висше образование през 1995 г. във ВВОВУ “В. Левски” – град Велико Търново по специалността “Гранични войски” с гражданска специалност “Двигатели с вътрешно горене” . От 1995 г. е назначен на държавна служба в ГДГП - МВР, заемайки последователно различни длъжности. Завършил е множество курсове за професионална подготовка, както и осем седмичен курс на обучение в Международната академия за правоприлагане (ILEA) в Будапеща, Унгария. За високи професионални резултати многократно е награждаван.

Нелегални емигранти са спасени от премръзване от служители на "Гранична полиция"

Една жена и три деца, нелегални емигранти, са били спасени от премръзване от служители на „Гранична полиция” в Ямболско. ...

Със заповед на министъра на вътрешните работи от 05.08.2014 г. е назначен на длъжността заместник-директор на ГДГП, той и директор на дирекция "Граничен контрол".

Женен с едно дете.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика