Драгомир Стойнев отрича Станишев и БСП да са били зависими

17884
Драгомир Стойнев отрича Станишев и БСП да са били зависими
Снимка: БГНЕС

Допуснахме да се разрази една политическа криза и оставката е хубаво нещо, защото кризата можеше да удари по икономиката. Неслучайно работодатели и синдикати протестираха стрещу всички политици вкупом, посочи министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев.

В продължение на три тримесечия ние имаме растеж от над 1%. За първото тримесечие имаме създадени 40 хил. нови работни места. Това правителство послуша бизнеса и затова беше въведена дуалната система в образованието, изброи Стойнев. Да не забравяме, че коалицията между БСП и ДПС в периода 2005-2009 година донесе такива макроикономически показатели, каквито сигурно никога няма да постигнем, добавти той.

Очаква се парламентът да гласува оставката на правителството на Пламен Орешарски

Очаква се парламентът да гласува оставката на правителството на Пламен Орешарски. Тя беше депозирана в деловодството на Народното с...

По думите на един от основните кандидати за председателския пост на БСП за втори път социалистите плащат сметката след коалиционно управление с ДПС.

По времето на ГЕРБ в КТБ беше съсредоточен много сериозен финансов ресурс от средства на държавни предприятия. Това правителство изтегли 75% от него, но държавата не е теглила депозити от Корпоративна търговска банка в седмицата преди поставянето ѝ под надзор на БНБ, категоричен беше Стойнев.

Във връзка с „Южен поток” икономическият и енергиен министър отрече, че ЕК ни притиска заради нарушаване на Третия енергиен проект. Брюксел ни прави забележка заради нарушения още от времето на ГЕРБ, каза министърът. Нямаме действия, които да отговарят за нови тръжни процедури и сключване на нови договори (бел. ред - конкретно за договор за заем за започване на строеж), заяви Стойнев. Той отрече БЕХ да подготвя нови договори за „Южен поток” и за седми блок на АЕЦ „Козлодуй”. Ако се подпише акционерно споразумение, то няма да натежи на българския данъкоплатец, обеща Стойнев.

Лидерският пост в БСП

Според залозите Миков има най-голям шанс да наследи Станишев

Кой ще е новият лидер на БСП? Битката става все по-ожесточена и на полето на залозите. Букмейкъри предлагат примамливи печалби. С набли...

Никога не съм бил подкрепян от Сергей Станишев, дори съм имал спорове с него. Срещу мен се води доста сериозна компроматна война – от съпартийци, от съмишленици, смята Стойнев. Той каза, че „не вярва” Станишев да е бил зависим по време на кабинета Орешарски. Нямаме роля в конфликта Пеевски – Василев – нито аз, нито БСП, категоричен беше икономическият министър.

След като Мая Манолова твърди, че решения като това Делян Пеевски да стане шеф на ДАНС, да каже защо депутатите от БСП го подкрепиха, контрира Стойнев. Ако на мен като депутат ми го наложеха това, щях да гласувам против дори с риск да загубя пост, каза министърът.

Звучи малко като виц точно Румен Овчаров да говори за морал и промяна (бел. ред – в полза на Мая Манолова). Според Стойнев Овчаров говори така заради интереси в енергетиката.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика