"Движение България на гражданите" стана член на Европейската народна партия

7768
"Движение България на гражданите" стана член на Европейската народна партия
Снимка: БГНЕС

"Движение България на гражданите" (ДБГ) стана днес официално член на Европейската народна партия (ЕНП). Това стана след гласуване на Политическата асамблея на ЕНП на заседание в Осло без нито един глас "против".

Новината беше обявена от председателя на ДБГ и вицепремиер по европейските политики и институционалните въпроси Меглена Кунева, съобщиха от партията. 

Кунева: Решението за промени в Конституцията е взето, не трябва да се връщаме назад

След като решението на промени в Конституцията вече е взето, не трябва да се връщаме назад. Така вицепрениерът вицепремиерът Меглена Ку...

Още с учредяването си ДБГ обяви желание да се присъедини към ЕНП. Това беше препотвърдено и с включването на ДБГ към Реформаторския блок, в който участват и други членове на Европейската десница, коментира Кунева.

В речта си пред форума на ЕНП Кунева каза, че именно конструктивното отношение и създадената коалиционна култура в Реформаторския блок са допринесли за създаването на стабилно дясно управление. "Стабилността не е политическа мантра - днес в условията на геополитически заплахи като разрастването на ескремизма в Близкия изток и ситуацията в Украйна, тя е по-важна от всякога", подчерта Кунева. По думите й Западните Балкани не са в състоянието, в което бихме искали да ги видим и затова именно балканските страни членки на ЕС е изключително важно да бъдат източник на политическа и икономическа стабилност за съседите си и региона. 

Молбата за членство в ЕНП беше подадена миналата година. ДБГ е петата българска партия, станала член на Европейската десница след Демократическата партия, СДС, ДСБ и ГЕРБ. На форума в Осло днес присъстваха представители на ГЕРБ и ДСБ, а от ДБГ освен председателят Меглена Кунева, участва и секретарят на Парламентарната група на РБ Димитър Делчев, както и председателят на ДСБ Радан Кънев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика