Движение "България за гражданите": Не сме обсъждали ултиматуми към ГЕРБ

8034
Движение "България за гражданите": Не сме обсъждали ултиматуми към ГЕРБ

Не сме обсъждали ултиматум спрямо правителството и евентуално напускане на управляващата коалиция. Това заяви народният представител от Реформаторския блок и заместник-председател на Движение "България на гражданите" (ДБГ) от РБ Настимир Ананиев.

Според Ананиев Радан Кънев е изразил лично мнение и вътре в Реформаторския блок няма обсъждане за такова нещо - нито в парламентарната група, нито в Председателския съвет.

Реформаторите искат НС да участва в освобождаването на главния прокурор

Народното събрание да може предлага на Висшия съдебен съвет да предложи на президента освобождаване на главния прокурор. Тази идея за...

Припомняме, че Кънев обяви, че може да има ултиматум заради здравната реформа.

Местните избори

Не делим кандидатите на наши и ваши – те са кандидати на Реформаторския блок (РБ), консолидацията е приоритет номер едно за нас. Именно затова ДБГ настоя първа и най-силно за централна единна регистрация на РБ на местните избори, посочи Ананиев.

Депутатът обясни, че до 20 май в Движение "България на гражданите" текат номинации за кметове и общински съветници по места. Г-н Паси е номиниран за кандидат-кмет на столицата от наша структура в район на София и той би бил един много подходящ кандидат, ако РБ реши да го подкрепи. В напреднал стадий сме по номинациите, категоричен бе Ананиев. Не знам каква е тая ревност, която изплува – вярно, че не всеки има биографията на г-н Паси. Той би бил една много подходяща кандидатура на РБ – десен човек е, направил е много неща за България, бил е депутат във ВНС и народен представител от СДС, за Блока би бил полезен като привлече периферия извън стандартните граници на избирателите на РБ, допълни народният представител.

Репуц: Не му е проблем на РБ ДПС, а собственото му мислене

Синът на скандалния хасковски кмет, не само е изместил сегашния просветен министър проф. Тодор Танев от водаческото място в кандидат-де...

Паси е направил достатъчно за България, няма нужда от обиди, а от нормален политически диалог, категоричен бе той, като добави, че хората очакват нормална комуникация от политиците. Мажоритарният елемент е много важен в местните избори, а не да се разчита на квотно разпределение. Трябва ни кандидатура, която увлича хора и може да спечели състезанието, каза още Ананиев.

Утре в 10:00 часа ще има заседание на Реформаторския блок, на което ще се обсъждат номинации за различните населени места в страната.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика