Държавата призна, че при ареста на Николай Цонев е имало нередности

12214
Държавата призна, че при ареста на Николай Цонев е имало нередности
Снимка: БГНЕС

"Удовлетворен съм морално, че държавата си е признала в Страсбург всички нередности покрай ареста ми". Това коментира бившият военен министър и лидер на партия "Нова алтернатива" Николай Цонев минути след като стана ясно, че България е признала в Европейския съд по правата на човека всичките си нарушения.

Според решението Цонев ще бъде обезщетен с 15 000 евро, ако приеме въпросната сума. Не са важни парите, по-скоро нека това бъде за урок на всички, посочи ексминистърът на отбраната и допълни, че ще спре дотук с делата в Страсбург т.е. ще приеме настоящето предложение за обезщетение.

Николай Цонев: Защо Плевнелиев създаде хаос в ЦИК?

Отказът на президента Росен Плевнелиев да вкара в ЦИК кандидата на „България без цензура” адвокат Катя Иванова е напълно в ...

"Бих искал прокурорът Роман Василев да носи персонална отговорност за деянията си при моя арест, но това на този етап няма как да стане“, посочи още Цонев.

Николай Цонев и съдията Петър Сантиров бяха задържани на 1 април 2010 г. с обвинение, че са искали да подкупят с 20 000 лв. следователя Петьо Петров.

Операцията по задържането на бившия военен министър се запомни със скандалното поведение на прокурора Роман Василев и виковете „На колене!”. Пресцентърът на МВР, тогава под ръководството на Цветан Цветанов, разпространи видео от задържането, на което ясно се чуваха репликите на Василев към Цонев: „Тъй като си абсолютен престъпник, като всеки един престъпник, долу на земята!”.

 

Николай Цонев иска от прокуратурата и ДАНС да разследват Бойко Борисов

Бившият министър на отбраната и лидер на гражданското обединение „Движение за справедливост – РПГ” Николай Цонев офиц...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика