Държавата ускорено търси кой да достави машините за машинното гласуване

5366
Държавата ускорено търси кой да достави машините за машинното гласуване
Снимка: БГНЕС

След провала на предишната обществена поръчка за намиране на доставчик на общо 50 машини за машинното гласуване, което ще се проведе на предстоящите на 25-ти октомври местни избори, Министерският съвет стартира ускорена процедура за провеждане на търг.

Сега документация за участие в новия търг трябва да бъде подадена до 10:00 часа утре (14 октомври). Променена е максималната граница, която държавата може да даде за услугата – тя е вече 100 000 лева, след като при първата оферта се даваха максимално 83 000 лева. Тогава участие в търга взеха "Информационно обслужване" АД, която даде цена от 29 000 лева без ДДС, "Абати" АД и "Сиела Норма", които предложиха съответно 149 000 лева и 139 000 лева без ДДС. „Информационно обслужване“ беше декласирана, защото не успя да обоснове ниската цена предложена цена, а другите две компании отпаднаха заради твърде високата цена.

BGVot - въпрос на личен избор

Въпрос на личен избор – това е една от основите на представителната демокрация, основата на изборите – избори, които и в Бъ...

50-те машини ще се използват само в секции на Столична община. Съгласно условията на поръчката, изпълнителят трябва да осигури в резерв 15 машини за подмяна при неотстранима повреда на титулярните 50 машини, както и да даде 5 машини за разяснителна кампания.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика