ЕК одобри решението ни за "Южен поток", Русия отказва да коментира

26097
ЕК одобри решението ни за "Южен поток", Русия отказва да коментира

Европейската комисия определя като позитивна стъпка решението на българския премиер Пламен Орешарски за спиране строителството на „Южен поток”. Кореспондентът на агенция УНИАН в Брюксел съобщава, че това е заявил говорителят на Европейската комисия Марк Грей, коментирайки това решение.

„Позитивна стъпка на българския премиер – да спре строителството на „Южен поток” в България”, пише Грей на страницата си в „Туитър”.

В същото време пък стана ясно, че Кремъл счита, че е прибързано да коментира решението на българските власти да спрат проекта за газопровод "Южен поток", съобщи говорителят на руското президентство Дмитрий Песков.

"Въпросът трябва да бъде разяснен, рано е да коментираме", заяви Песков. Русия започна изграждането на газопровода "Южен поток", заобикалящ Украйна и предназначен да доставя газ да страните от Южна и Източна Европа, през 2012 г.

Европейската комисия твърди, че двустранните преговори на Русия с транзитните страни – Австрия, България, Унгария и Словения, нарушават европейските директиви и оказа натиск върху България да спре изграждането на своята територия.

Вучич: Сърбия все още не е решила за спирането на "Южен поток"

По отношение на строителството на "Южен поток" при нас всичко върви по план. Това каза сръбският министър-председател Александър Вучи...

Вчера руското енергийно министерство съобщи за РИА "Новости", че Москва не е получила официално уведомление от България за намерението си да спре работата по проекта и планира да обсъди въпроса с Европейската комисия днес.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика