Егото на Борисов е слабостта му като политик, смята Татяна Дончева

34540
Егото на Борисов е слабостта му като политик, смята Татяна Дончева
Снимка: БГНЕС

Бойко Борисов няма нужда от никаква коалиция и приказките за сближаване на ГЕРБ и ДПС са пропаганда, опорни точки. Това заяви лидерът на Движение 21 и бивш червен депутат Татяна Дончева.

Не можах да разбера само защо Бойко Борисов се уплаши и не докара докрай готовата вече актуализация на държавния бюджет. Смятам, че това е слабост на Борисов като политик – казвам го с добро чувство. Какво от това, че заради ДПС ГЕРБ щяха да прокарат три-четири въпроса в своя полза за служебното правителство, попита Дончев.

Изпълнено - и ДПС върна мандата за съставяне на правителство

Държавният глава Росен Плевнелиев връчи проучвателния мандат за съставяне на правителство на председателя на ДПС Лютви Местан, който ...

При Бойко Борисов има чувство на его – той иска да играе мача сам. Както на мача с Борис Бекер, докато беше премиер – той иска да няма противници, посочи бившият червен депутат в сутрешния блок на bTV.

Предсрочните избори

По отношение на БСП Дончева заяви, че там остава статуквото. На Мишо Миков най-голямото му „достойнство” е, че няма да направи никакви промени. Той е конформист – иска да има добри отношения с всички на всяка цена. Много лобита видяха в него човека, който най-малко ще ги застраши, сигурна е Дончева. Миков е народен човек и не е пудра, но това не означава, че ще донесе надежда на БСП, добави тя.

Никога битките в БСП не са честни. Не мога да кажа, че има подменен вот сега, но аз съм си направила извода за себе си, каза Дончева. Ръководството на БСП влезе в обръчите на Доган – заради тъпотия и алчност и това задуши партията. Но я задушиха и членовете на социалистите, които не наказаха с вота си безобразията на ръководството на „Позитано”, каза тя.

По отношение на „сълзите” на Станишев, Дончева беше кратка – Народният театър е в центъра на София. Той е студен човек, всички го знаят и никога не му е пукало, сигурна е тя.

Цачева: Заради БСП няма да бъдат гарантирани влоговете до 100 хил. евро в КТБ

Актуализация на бюджета категорично трябваше да има, но не на всяка цена, която ГЕРБ можеше да плати. Това заяви депутатът от ГЕРБ Цецк...

Татяна Дончева заяви, че на предстоящите избори Движение 21 най-вероятно ще участва самостоятелно. Искаме да сме бегачи за дълго разстояние и влизането в парламента и във властта не ни е самоцел, подчерта тя. Дончева заяви, че шансовете ѝ за добро представяне на предсрочните избори са добри. Бойко Борисов си мисли, че ще се върне на бял кон, но смятам, че ще е силно изненадан. Като опозиция ГЕРБ какво направи по времето на управлението на Пламен Орешарски – нито едно от предложенията им не беше убедително защитено пред обществото, заяви Дончева.

Във връзка с Николай Бареков и ББЦ, Дончева прогнозира, че „този технологичен вот” ще доведе до разпад.

КТБ – основен приоритет

Като приоритети на България сега Дончева посочи „решаването на банковата криза и рестартирането на съдебната система”. Следващите приоритети са здравеопазването и образованието - те са това, което иска и Движение 21, заяви Дончева.

На въпрос защо говори за банкова криза, Татяна Дончева отговори, че през КТБ минават твърде много парични потоци и от банката зависят заплатите и доходите на много хора. Решение на задачата трябва да има – хората да си получат парите от онези фирми, на които средствата са в КТБ. Спасението на банката означава спасение на всички тези хора, които си чакат заплатите заради Корпоративна търговска банка, заяви Дончева, която е адвокат на заместник-счетоводителката на КТБ Борислава Тренева-Кючукова.

Слухове в Австрия - Василев е уведомен, че ще му повдигнат обвинение

Макар че прокуратурата все още не е обявила официално, че ще повдигне обвинение на банкера Цветан Василев, в приближеното му австрийско...

Другата съществена част за КТБ е, че там са парите на мафията, продължи Дончева. С КТБ може да се направи истинска операция „Чисти ръце”. Нека се види кой има влогове – политици, кметове, висши полицаи, висши магистрати. Бареков изглежда първият пример, но не е само той. Ще видите обаче и „странен” договор на дъщерята на Иван Костов – консултация за 30 хил. лева. Познавам десет души, които тази консултация ще я дадат устно за нула време, заяви Дончева.

По време на правителството на Бойко Борисов КТБ събра 70% от парите на държавните предприятия. Да благодарим на финансовия министър в служебното правителство (бел. ред – Калин Христов, а икономически министър беше Асен Василев), че направи Наредбата за концентрацията на тези пари в банките. Защото представете си какво щяхме да говорим сега, при фалит на КТБ с концентрация на държавни пари от 70%, завърши Дончева.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика