Еколози: ТПТИ ще доведе до внос на вредни храни

6304
Еколози: ТПТИ ще доведе до внос на вредни храни

Институциите у нас все още не са направили анализа какви ще бъдат последиците върху българската икономика от Трансатлантическото партньорство за търговия и инвестиции (ТПТИ). Това коментираха еколози пред националното радио.

"С признаването на стандартите не просто рискуваме да приемем едни по-опасни или неприемливи за европейските общества стоки, но също така имаме вече категорични данни, че това би навредило на европейския бизнес", заяви Ивайло Попов от екосдружението "За земята".

БСП изпраща 25 300 подписа от България срещу ТПТИ

БСП изпраща 25 304 подписа против Трансатлантическото партньорство за търговия и инвестиции (ТПТИ), които ще бъдат изпратени до Европей...

Опасна последица при завеждането на арбитражно дело от страна на чужда компания е, че държавата ще плаща доста средства, когато чуждестранна компания спечели дело. Арбитражните дела също са заложени в ТПТИ и са един от най-спорните му елементи.

 

"Оказва се, че ако компанията спечели делото, държавата, разбира се, плаща и разноските по делото и компенсацията, която арбитражът е определил. Ако държавата спечели, тя не плаща на компанията, но и не взима нищо от компанията. Още повече - компанията не плаща съдебните разноски за въпросните хонорари на тези адвокати. Държавата ги покрива", коментира Борислав Сандов от "Зелените".

Припомняме, че преди време и министърът на труда и социалната политика Ивайло Калфин заяви, че България ще загуби, ако ТПТИ се приеме в сегашния му вид.

Сесилия Малстрьом идва у нас заради ТПТИ

Еврокомисарят по търговията Сесилия Малстрьом ще посети България на 25 септември, а целта на посещението е да проведе срещи с правите...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com