Енчев: В България справедливостта е изключение

7751
Енчев: В България справедливостта е изключение
Снимка: БГНЕС

Българите са нещастни, защото няма справедливост. Ние сме не парламентарна, а премиерска република. У нас справедливост не съществува, тя е изключение. Това заяви независимият депутат Велизар Енчев пред БНТ.

"Негативизмът сред българите е следствие от несправедливостта в нашия живот, следствие от криминалния преход, който за 25 години ни направи най-бедните в Европа. В този смисъл негативизмът е здравословен и логично следствие от всичко това. Не трябва да осъждаме българина за това, защото той му помага да мрази управляващите и има пълно основание за това", каза Енчев.

За себе си той каза, че "в днешния ден съм щастлив и нещастен. Щастлив, защото парламентът прие декларация, осъждаща геноцида в Армения, нещастен – защото след идването на премиера в парламента беше премахна думата геноцид и заменена с масово изтребление. В същото време германският парламент гласува декларация с определението геноцид", поясни Енчев.

Той подчерта, че Комисията по досиетата извършва противозаконна дейност. Тя е съставена на партийно-квотен принцип. Членовете на комисията са се превърнали в коментатори. Те не се занимават със своята работа – да изясняват кои са данните в документите, смята Енчев. Той показа шифрограма, отнасяща се за малцинствата в Западните покрайнини, на която небрежно са зачертани с маркер имената на източника – оперативна връзка на българските служби, но така, че те могат да бъдат разчетени. Енчев показа и шифрограма за индийската ядрена програма, в която личат имената на източниците. Подобни случаи има и в много други шифрограми, посочи той и определи тези действия на комисията като престъпни.

Законът не позволява обявяване на имена на оперативни връзки. Има престъпно бездействие на комисията. Запазени са и дата, и час на изпращане на шифрограма от Белград. Това също е забранено, защото може да бъде разкрит шифърът. Това е престъпление и по Наказателния кодекс, и по Закона за държавната тайна, обясни независимият депутат.

Като следствие на всичко това Енчев посочи, че в момента България е разграден двор. Нямаме разузнаване и контраразузнаване, защото хората вече не искат да работят за тях.

Енчев предложи своя декларация за арменския геноцид

"Народното събрание на Република България се присъединява към решението на Европейския парламент да обяви 24-и април за европейски Де...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика