Енимехмедов: Показах на Доган какво е доблест

25862
Енимехмедов: Показах на Доган какво е доблест
Снимка: БГНЕС

Все още съм под домашен арест – мога да ходя на изпити, но прецених, че сега е по-важно да дам интервю. Това заяви кандидатът за независим депутат Октай Енимехмедов, който стана известен с опита за покушение срещу Ахмед Доган.

Не съжалявам за това, че нападнах Доган. Но е много жалко, че съм свързван само с това, а не с каузата ми – да превърнем България в рай, каза Енимехмедов пред Нова телевизия. И не пожела „да се фокусира” върху това каква е била целта му, за да нападне Доган. Но подчерта, че сега „седим и си говорим за важни неща” и целта е постигната.

Само трима са независимите кандидати за депутати

Окончателно към този момент има трима независими кандидати - Никола Вапцаров в район Благоевград Октай Енимехмедов в район Бургас и Г...

Преходът си има начало, има и край – мисля, че 25 години е достатъчен срок за експеримента „демокрация”, подчерта Енимехмедов. Приемам политиката за доблест и когато един политик, който е представител на една етническа група, защитава съвсем други интереси, тогава трябва да му покажеш какво е направил – да има  осъзнаване. На въпрос как е решил, че може да е последна инстанция и да бъде съдник, Енимехмедов отвърна, че това си е негово решение и си носи отговорността. Не съм искал да отнемам ничий човешки живот – фактите го показаха, добави той.

Следващата ми стъпка са закони, които искам да предложа – да се намали престъпността, да се повиши стандартът на средната класа. Ще кажа какви са тези норми, „когато му дойде времето”, поясни Енимехмедов.

Съвсем откровено Енимехмедов заяви, че очаква да получи по-голям изборен резултат, отколкото всички политически партии. Аз определям ръководството на ДПС като мафиотска структура – те няма да имат повече от 15 депутатски места. След време съм сигурен, че и 4 млн. души могат да гласуват за достоен човек, каза Енимехмедов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика