Ева Паунова: България не е искала да е "гореща точка" за бежанци

5225
Ева Паунова: България не е искала да е "гореща точка" за бежанци
Снимка: Getty Images/Guliver

Доколкото съм запозната, вчера присъствах и на една от срещите на лидерите на ЕНП, България не е поискала такова нещо. Това заяви на брифинг в парламента евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Ева Паунова на въпрос поискала ли е България да бъде гореща точка и да направим тук разпределителен бежански център, предаде „Фокус”.

„Става въпрос т.нар. „горещи точки” да бъдат ситуирани извън ЕС”, допълни тя.

Стаменков: Мигрантите искат да се върнат по родните си места, но няма пари за това

Голям брой от хората, които идват в Европа не получават бежански статут. Те са икономически мигранти и в един момент от тяхното пътуван...

На въпрос дали Ангела Меркел е излъгала, че премиерът Бойко Борисов е искал да има такива горещи точки на нашите граници, Паунова отново повтори, че доколкото е запозната и на срещите, на които е присъствала в Брюксел вчера, от българска страна не е поискано България да става гореща точка и да имаме разпределителен център или място.

На въпрос каква е логиката и каква е ползата България да поиска да бъде, Паунова коментира, че не знае откъде е информацията, може да е наистина от международни източници, но по нейна информация България в никакъв момент не е поискала нещо такова.

„Вчера, по време на срещите, в нито един момент не е обсъждано тези горещи точки да бъдат ситуирани в България, напротив - извън България”, подчерта евродепутатът и добави, че неслучайно се обсъжда една голяма сума да бъде определена и да бъде дадена за бежански центрове и лагери извън ЕС. „В нито един момент не е ставало въпрос тези центрове да бъдат ситуирани в България”, изтъкна тя и уточни, че горещите точки, за които лидерите на ЕС говорят, са ситуирани извън ЕС. „Това трябва да е много ясно. Горещите точки за центрове за приемане на бежанци, са ситуирани извън ЕС”, каза още Ева Паунова.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика