Г. Кадиев: КФН е в насипно състояние

19517
Г. Кадиев: КФН е в насипно състояние
Снимка: БГНЕС

Нямам нищо против господин Мавродиев (Стоян Мавродиев - бел.ред.). Искам просто Комисията за финансов надзор (КФН) да работи. В момента тя е в насипно състояние. Това заяви бившият заместник-министър на финансите и в момента депутат от БСП-Лява България Георги Кадиев.

Според него отговорността за КФН за случилото се в КТБ е по-малка, отколкото тази на БНБ, но все пак е налице. Особено предвид факта, че банката се е листвала на борсата, била е инвестиционен посредник и тн.

Слухове свързват Кадиев с Цветан Василев

Поредна купчина слухове се завъртя по отношение на БСП и Корпоративна търговска банка. Според източници на Actualno.com червеният депут...

В ефира на bTV Кадиев отрече да има бизнес с бизнесмена и издател на "Капитал daily" и "Капитал" Иво Прокопиев. По думите му двамата са се срещали за последен път преди около 10 години, когато депутатът е бил заместник-министър на финансите. Освен това не били налице финансови потоци между двамата.

Депутатът беше категоричен, че в крайна сметка ще съди председателя на КФН. Той помислил две седмици и решил, че ще се обърне към съда, въпреки че не смята, че трябва да занимават съда с проблемите си.

Като назначение, подобно на това на Делян Пеевски начело на ДАНС, беше определена номинация за назначаването на Иван Искров за заместник-председател на Черноморската банка за развитие. Кадиев определи този ход като купуване на мълчание и сделка по законите на мафията. Той добави, че управителят на централната банка е компрометиран.

Какво е доверието към БНБ в момента? Нулево!, категоричен беше още депутатът от БСП. Според него гуверньорът на БНБ Иван Искров от една страна носи отговорност за случилото се. От друга - налице е двоен аршин, тъй като в едната банка (ПИБ - бел.ред.) е налята ликвидност, докато другата (КТБ) е била оставена да фалита.

Кадиев: КФН нарочно не се включва в казуса "КТБ"

Моите критики към КФН са не заради това, че Стоян Мавродиев е бивш депутат от ГЕРБ, който си написа закон сам за себе си, за да стане с...

Кадиев не очаква фалитът на КТБ да бъде отменен.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com