ГЕРБ: Нека РБ да изчисти проблема с легитимацията на преговарящите

20164
ГЕРБ: Нека РБ да изчисти проблема с легитимацията на преговарящите
Снимка: БГНЕС

Очакваме от "Реформаторския блок" да изчистят онези проблеми във връзка с легитимацията на хората, които водят разговорите. Това заяви Менда Стоянова от ГЕРБ след проведените консултации с „България без цензура”, предаде „Фокус”.

По отношение на "Патриотичният фронт" Стоянова заяви, че има четири теми с много различия и очакват от тях след като ги дискутират на тяхно равнище, да ги информират дали могат да подкрепят техните политики.

Кънев: Борисов или не иска коалиция с РБ, или играе игра

Очаквам с любопитство преговорите на ГЕРБ с България без цензура. Ако с Патриотичния фронт /ПФ/ обявиха коалиция, с ББЦ може би ще е ...

Румяна Бъчварова от ГЕРБ уточни, че в разговорите с "Патриотичният фронт" са стигнали до обща формулировка, в която от ГЕРБ не възразяват да има референдум, когато България трябва да ратифицира договор с ЕС. „Това е точната формулировка в следващите четири години, ако се наложи България да ратифицира договор за присъединяване”, обясни Бъчварова.

Цецка Цачева от ГЕРБ заяви, че правилата, по които се провеждат срещите и консултациите, са еднакви за всички субекти. „Не виждаме причина, само по отношение на една политическа сила, те да се променят. Разговорите се стенографират. Ако г-н Сидеров настоява екип на една телевизия да присъства, ще преосмислим виждането си изобщо за разговори с тази политическа сила”, заяви Цачева на въпрос дали консултациите с „Атака” ще се водят пред представителите на медиите.

В същото време от РБ съобщиха, че днес се е провело първото общо заседание на народните представители на "Реформаторския блок".

"С пълно единство на 23-мата депутати бе сформирана парламентарната група на Блока в 43-то Народно събрание.  Те започнаха работа и по изготвяне на Правилник за дейността на ПГ на РБ", съобщиха от пресцентъра на партията.

Близнашки: Реформаторите поставят неизпълними условия

Изненадан съм от поведението на Реформаторския блок. Той поставя неизпълними условия на своите потенциални партньор вместо да се присъе...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика