ГЕРБ иска цялата власт, Реформаторите настояват за принципна коалиция

38377
ГЕРБ иска цялата власт, Реформаторите настояват за принципна коалиция
Снимка: БГНЕС

Мисля, че не трябва да допускаме дребни битовизми в отношенията си. От Реформаторския блок има сигнали за разграничаване с ГЕРБ, не от наша страна. Това заяви Румяна Бъчварова, водач на листата на партията на Бойко Борисов в 24 МИР.

Ние усещаме, че може би активно от средите на ДПС се работи общият резултат на ГЕРБ и Реформаторския блок да не прехвърли 121 депутата. На България обаче е нужна дясноцентристка коалиция и за целта е нужно писмено споразумение, в което да се разпишат ясно всички ангажименти, отвърна едно от лицата на Реформаторите о.з. ген. Атанас Атанасов в сутрешния блок на bTV.

Реформаторите ще са последните, с които ще говоря след изборите, заяви Борисов

"Реформаторите ще са последните, с които ще говоря след изборите, а с БСП И ДПС няма да говоря. Ние минахме през гонения с една единств...

На въпрос дали двете партии си говорят, след като Бойко Борисов казва, че Реформаторският блок ще са последните, с които ще говори, и от двете страни сега заявиха, че са съсредоточени в предизборните си кампании. Ние сме казали, че ще работим за дясноцентристко управление, не за дясноцентристка коалиция, уточни Бъчварова. Как обаче ще се реализира, ще е ясно след изборите, подчерта тя.

Мен ме тревожи, че ГЕРБ говори за еднопартийно правителство. Това не е добре за държавата сега и по принцип. Има определени области, в които ГЕРБ не може да се справи – например МВР. Всички си спомняме за оплакванията на бизнеса за натиск, за много несвършена там работа, подчерта Атанасов. Никой не го доказа този натиск, контрира Бъчварова. Никой не го разследва, отвърна Атанасов.

Считаме, че трябва радикална съдебна реформа – изваждане на прокуратурата и подчинението ѝ на главния прокурор, продължи Атанасов. Не трябва да допуснем връщане на модела „Орешарски”, заяви Бъчварова. И демонстрира гледна точка – първо трябвало да се решават проблемите на гражданите, а след това да има реформи. Атанасов застъпи обратната теза – искаме да се премахне партизанщината в държавната администрация, да се върне конкурсното начало.

Имаме много общи виждания с Реформаторския блок и се надяваме да ги реализираме, но българските граждани ще решат какво ще е управлението, многозначително завърши Бъчварова.

Местан: Нека спрем със заклинанията, че коалиция няма да има

Нека спрем със заклинанията, че коалиция няма да има, защото само вотът ще определи партньорите във властта, не емоциите и не партийн...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика