ГЕРБ може да получи подкрепа за пенсионната реформа и отляво

19921
ГЕРБ може да получи подкрепа за пенсионната реформа и отляво
Снимка: БГНЕС

Ден преди очертаващия се тридневен маратон в парламента по бюджетните въпроси, който ще дойде като десерт за поредната бурна парламентарна година, маневрите около станалата невероятно спорна пенсионна реформа продължават.

След като от Реформаторския блок вече заявиха, че няма да гласуват в полза на текста, подкрепа може би ще се зададе отляво. Засега АБВ не е обявила официално как ще гласува, но според източници на ПИК БСП изглежда ще се присъедини по отношение на някои от предложенията.

Калфин: Пенсионните промени дойдоха изненадващо

Вицепремиерът и министър по социалната и демографската политика Ивайло Калфин няма да прехвърли своята партида и вноските си от частн...

Днес предстои среща на парламентарните групи заради пенсионната реформа и може АБВ и БСП да постигнат консенсус относно подкрепа около идеята на синдикатите за даване на свобода на избор на осигуряване на лицата родени след 1959 година за втора пенсия. Припомняме, че след два дни мълчание от ГЕРБ уточниха, че става въпрос за следното - в рамките на следващата година тези лица могат да отидат в НОИ и да поискат да бъдат осигурявани само там. Основна роля за подкрепата може да изиграе вицепремиерът Ивайло Калфин, който е мост между двете леви партии.

Лидерите на лявото пространство Георги Първанов и Михаил Миков нямат нищо против идеята на синдикатите, а само против начина, по който е взето решението - на среща, на която не са поканени всички заинтересовани страни и без иницииран широк дебат. Точно поради тази причина Реформаторският блок заявява, че ще гласува против пенсионната реформа.

В Бюджетната комисия пенсионнате реформа мина на второ четене и с гласовете на ДПС.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика