ГЕРБ отваря евролистата си за български мюсюлмани, заплаши ДПС

16842
ГЕРБ отваря евролистата си за български мюсюлмани, заплаши ДПС
Снимка: БГНЕС

„Проблемите, които съществуват в общините от смесените региони са несравними с тези на големите градове. Хората от големите градове трябва да знаят, че в България има населени места, в които XX-ти век още не е дошъл, поради дългогодишната практика на ДПС да осъществява тотална политическа, икономическа и културна изолация на регионите, в които е наложило своя политически монопол." Това заяви заместник-председателят на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов, по време на срещата си с партийните структури от Североизточна България в Разград, съобщи "Фокус".

„Чрез практиката на политическата репресия ДПС създаде тежка разделителна линия между българските мюсюлмани. Най-притискани, заплашвани и уволнявани в смесените региони са хора, които са посмели да членуват в партия различна от ДПС. Най-неприемливото за нас е, че бидейки заклеймявани като предатели, тези наши съграждани са тероризирани с всички налични средства на местната и държавна власт. Това е недопустимо за държава членка на Европейския съюз и ние не можем да позволим това все още да се случва", допълни заместник-председателят на ГЕРБ.

Готови сме със стратегията за евроизборите, заяви Цветанов

Цветан Цветанов заяви, че партията ГЕРБ е готова със своята стратегия за евроизборите. Цветанов обяви, че стратегията е разпратена до ...

„Политическа партия ГЕРБ ще включи в своята евролиста български мюсюлмани, за да дадем ясен знак, че ние сме реална алтернатива на ДПС и ще направим всичко възможно, за да помогнем на хората от тези региони"„ каза още той.

„Възможна причина за подобно поведение, е болезненото осъзнаване от страна на върхушката на ДПС, че са започнали да губят политическия монопол над българските мюсюлмани", коментира председателят на предизборния щаб на ПП ГЕРБ.

„ДПС още не могат да понесат, че ГЕРБ влезе в смесените региони и получава подкрепата на хора от малцинствата. ДПС и до ден днешен говорят, че ГЕРБ ще сменят имената на българските мюсюлмани. ГЕРБ е партия, която многократно е показвала своята толерантност към различните етноси. Многократно партия ГЕРБ е отделяла средства, както за реставрирането на църкви, така и на джамии", коментира заместник-председателят на партията.

 

Орлин Тодоров ще свидетелства по делото за СРС–тата срещу Цветанов

Бившият началник на БОП – Велико Търново Орлин Тодоров ще бъде разпитан по делото за отказаните СРС-та срещу бившия вътрешен ми...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика