ГЕРБ предлага създаването на парламентарна комисия за промени в Конституцията

4659
ГЕРБ предлага създаването на парламентарна комисия за промени в Конституцията
Снимка: БГНЕС

ГЕРБ ще предложи създаването на парламентарна комисия за промени в Конституцията. Това каза от името на партията председателят на парламентарната група Цветан Цветанов в декларация по време на първото заседание Народното събрание след великденските празници, предаде "Фокус".

Цветанов заяви, че голямата тема за националната сигурност в страната има много лица. По думите му най-чувствителна за хората е битовата престъпност. "Засили се общественият интерес за преодоляването на корупцията по висшите етажи на властта. Затова е необходимо държавата да има работещи системи за превенция и противодействие на посегателството и гарантирани чрез добра законова рамка. Ето защо, ще продължим работата по закони, касаещи сектор Сигурност“, заяви Цветанов.

Накъде върви говоренето около промените в Конституцията?

Това какви изменения на Конституцията ще бъдат приети от Народното събрание, не зависи от министъра на правосъдието. Дебатът върви зл...

"В същото време ГЕРБ ще подкрепи представената от правителството визия за съдебна реформа, защото тя е в основата на функционирането на цялата държава“, каза той. "Ще предложим комисия за промени в Конституцията“, заяви Цветанов. По думите му ще се търси политически и обществен консенсус на тази тема.

"По отношение на социалната политика не бива да се стремим единствено да догонваме и само частично да компенсираме социалните нужди на хората. Добрата социална политика е нещо друго - стратегия за авансова грижа на населението и преодоляването на остри социални проблеми", каза Цветанов. Той уточни, че ГЕРБ ще работят за изграждането на трайни политики в сектора „Земеделие”. "Като отговорен коалиционен партньор ще дадем нашата принципна подкрепа за реформи в здравеопазването“, заяви той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика