ГЕРБ ще внасе трети вот на недоверие към правителството

17898
ГЕРБ ще внасе трети вот на недоверие към правителството
Снимка: БГНЕС

До края на следващата седмица ГЕРБ ще внесе нов вот на недоверие. Това каза на пресконференция в централата на партията зам.-председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цецка Цачева, предаде Агенция "Фокус".

Все още не е ясно на каква тема ще бъде вотът - това тепърва ще се уточнява. През миналата година ГЕРБ внесе два вота на недоверие - първият беше за провал на правителството в областта на инвестиционното проектиране, а вторият - за провал в политиката на регионалното развитие и инфраструктурата. През миналата година ГЕРБ дори обяви, че ще следва максимата "вотове до дупка", а управляващите контрираха, че "ще видим кой докога ще издържи".

Манолова: Как ГЕРБ гледат хората в очите след кодекса „Фидосова"?

Аз се чудя как ГЕРБ гледат хората в очите, след като видяхме как действа кодексът „Фидосова". Хората помнят хаоса, който те пре...

По повод проекта за Нов изборен кодекс, Цачева заяви, че той не създава условия за честни и прозрачни избори. „Той е инструмент за победи на левицата в предстоящи избори”, отбеляза Цачева. Тя допълни, че проектът е изпратен за становище до Венецианската комисия, но до момента няма отговор от комисията. „За нас е опасно да се премине към второ гласуване на Изборния кодекс, без да знаем позицията на Венецианската комисия, въпреки, че тя не е задължителна”, посочи Цачева.

На въпрос ще иска ли ГЕРБ вето на президента върху новия Изборен кодекс, Цачева каза: „Дали президентът ще наложи вето е негово правомощие и не се наемам да коментирам”.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика