ГЕРБ ще внесе нов вот на недоверие към правителството

23814
ГЕРБ ще внесе нов вот на недоверие към правителството
Снимка: БГНЕС

Очаквам да мине този 14-дневен срок и след това да се направи комисия за инцидента на летище Варна с лидера на "Атака Волен Сидеров". Това е протакане във времето, за да може и те да се ориентират в ситуацията. Не е сериозно, когато български народен представител се държи по този хулигански начин да има такава толерантност. Но поведението на г-н Сидеров не е от днес или от вчера. Това каза секретарят на ПГ на ГЕРБ Цвета Караянчева, предаде БНР.

"Това самочувствие, тази безпардонност, която демонстрира Сидеров меко казано плаши, защото се чувства като човек, за който законите не важат. Сидеров може някъде да ни е подкрепял, но знаете, че правителството на ГЕРБ беше подкрепено и то СДС и от Синята коалиция и ние не сме били в коалиционни споразумения и по някакъв начин да участваме подкрепа точно от г-н Сидеров. Нека да изхождаме от сегашната ситуация. Тук нещата минават на друго ниво", добави тя.

От ГЕРБ: До нас достигат сигнали, че БСП е пред разпад

До мен и до колегите ми от парламентарната група на ГЕРБ достигат сигнали, че БСП е пред разпад. Това каза депутатът от ПГ на ГЕРБ Деси...

Караянчева заяви, че според нея евентуалното сваляне на имунитета на лидера на Атака ще се удължи във времето: "Аз не виждам смисъл да има комисия, защото не виждам какво ще прави. Защо има прокуратура, след като за всяко едно нещо ще се прави комисия? Не виждам смисъл от тази комисия, но те са мнозинство и ще си я изгласуват, защото явно "златният пръст“ е много важен за тях".

Според нея няма да има още напуснали ПГ на ГЕРБ: "Мисля, че за тези шест месеца нещата се стабилизираха и вече имаме ясна визия за напред. Надявам се, че няма да има други, които да са напуснали. В медийното пространство непрекъснато изтичат такива догадки. Дори вчера бяха пуснали, че и аз ще напускам ГЕРГ, което е изключително смешно".

Караянчева беше категорична, че ГЕРБ има намерение за внасяне на нов вот на недоверие към правителството на Пламен Орешарски. Предполагам, че ще бъде обсъдено във вторник, заяви тя.

Депутатът обясни и какви промени в Изборния кодекс иска ГЕРБ. "Много е важен е Изборният кодекс. И то не този Изборен кодекс, за който управляващите непрекъснато говорят и тупат топката на едно място, за да може да се провлачи във времето тяхното управление, а искаме ясни три неща, които да бъдат променени – референцията на 5%, задължително за гласуване и да се избира един депутат от многомандатен избирателен район в чужбина", заяви тя.

Кунева: Реформаторският блок няма да се коалира с ГЕРБ

Лидерът на движение „България на гражданите" Меглена Кунева обясни нападките срещу себе си от други партийни лидери с това, че е ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика