Гечев призна, че в БСП има "гласове" за коалиция с ГЕРБ

25876
Гечев призна, че в БСП има "гласове" за коалиция с ГЕРБ
Снимка: БГНЕС

Да, има гласове за коалиция с ГЕРБ в БСП. По мое мнение обаче повечето гласове са да се въздържим, подчерта Румен Гечев, бивш зам.-икономически министър от времето на Жан Виденов.

Според Гечев много трудно може да има съгласие между ГЕРБ и БСП заради липса на конкретика. Например ГЕРБ залага 2% растеж следващата година – кои са му двигателите? Какво става с „Южен поток” и „Белене”? ГЕРБ не иска „Белене”, за „Южен поток” казва „ще видим”. Оттук разговорът става труден, посочи Гечев в предаването „Лице в лице”.

Калфин: ГЕРБ бърка, стабилната формула е коалиция с БСП и АБВ

При формула на управлението с участие на „Патриотичния фронт” АБВ ще е в опозиция. На ГЕРБ им е много трудно при съставянет...

По отношение на предстоящия пленум на БСП на 26 октомври, Румен Гечев се измъкна от пряк отговор трябва ли Димитър Дъбов да подаде оставка. Подмладяване трябва да има, но не може да се правят смени заради смените, измъкна се Гечев. Нямам нищо против милионери и милиардери, които са си спечелили честно парите и създават работни места – например Бил Гейтс, добави той.

Във връзка с КТБ Гечев заяви, че картината била такава, каквато БСП предвидила. 4 млрд. лева кредити от общо 7 млрд. лева са дадени без необходимото обезпечение – такъв случай в последните десетилетия в Европа няма. Нещата са такива, че няма банка, която да излезе от такова състояние. Неоправдано големи ще са загубите за българското общество, ако тръгнем да съживяваме КТБ, смята Гечев. И не поиска да коментира думите на проф. Христина Вучева, която говори за сменяне на методика от БНБ, с което „дупката” станала от 2,5-6 млрд. лева на над 4 млрд. лева. Въпросът е в провизиите – как са обезпечени кредитите, подчерта Гечев. И попита кой бил казал на държавните фирми масово да си внасят парите в КТБ.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика