Ген. Атанасов: Цяла партия, участвала в протестите, е била разработвана

15258
Ген. Атанасов: Цяла партия, участвала в протестите, е била разработвана
Снимка: БГНЕС

"Цяла една партия, която е участвала в протестите, е била разработвана и е бил подслушван Касим Дал", заяви пред bTV депутатът от Реформаторския блок ген. Атанас Атанасов.

"Ние информирахме служебния министър Георги Близнашки за това и е извършена проверка от инспектората на МВР. Наказани са 4-има служители, сред които най-висшият е бившият шеф на Националната полиция Константин Гребенаров", посочи Атанасов. Именно Гребенаров, който преди дни е сочен от медиите като бъдещия главен секретар на МВР, е поискал подслушването на Касим Дал. Главният секретар на МВР Светлозар Лазаров е поискал да се подслушва Касим Дал, въпреки че в сигнала до него не е посочено името на Дал. Дал е сред лидерите в Народна партия "Свобода и достойнство" заедно с Корман Исмаилов, която е в рамките на РБ.

Атанасов: Премиерът търси укрепване на държавата в тежката икономическа ситуация

Премиерът Борисов търси укрепване на държавата в тежката икономическа ситуация, заяви Атанас Атанасов пред "Нова телевизия". Шефът на ...

Трите места в провинцията, където агенти на ДАНС са действали по разработката, са Бургас, Варна и Шумен - това са местата, където Касим Дал е пробил бастиона на ДПС, смята Атанасов.

По думите му никой към момента не знае каква информация е източена по "Червей". Но за да има наказани, това означава, че има проблеми, посочи генералът.

Преди дни бившият шеф от ДС Димитър Иванов посочи, че Атанасов е локомотивен машинист.

"Що не си работи в БДЖ. Атанас Атанасов много желае да стане директор на ДАНС, но за да стане това Владимир Писанчев трябва да го няма", коментира Иванов пред bTV.

Йовчев: Информацията за подслушвани протестиращи е лъжа

Информацията за подслушвани протестиращи граждани е лъжа. Това каза за агенция "Фокус" министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев в...

Реакцията му бе на базата на предходно изявление на Атанасов, че в библиотекарския институт, в който Димитър Иванов е в ръководството, се създава втори център на властта.

"Не се срамувам, че две години съм бил локомотивен машинист. Завършил съм редовно юридическия факултет на Софийския университет, а Димитър Иванов, наречен Гестапото, е завършил школата в Симеоново за Държавна сигурност. Този човек е част от репресивния апарат на ДС", отсече Атанасов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика