Ген. Атанасов: Реформаторският блок няма да се срути, а напротив – укрепва

3233
Ген. Атанасов: Реформаторският блок няма да се срути, а напротив – укрепва
Снимка: БГНЕС

Не сме търгували нищо, компромисът за конституционните промени нямаше цена. Това каза пред bTV ген. Атанас Атанасов от Реформаторския блок.

Според него основната причина Реформаторския блок да се съгласи на компромис е била ускоряването на съдебната реформа. Ако този законопроект получи 180 гласа, за 3 седмици ще имаме изменена Конституция. В противен случай имаше риск или да не мине законопроектът изобщо, или ако мине с над 160 гласа, това означаваше с минимум 3 месеца да се удължи срокът на работа, посочи Атанасов. За нас скоростта на съдебната реформа е изключително важна. Никой няма да ни чака, а и българското общество има сериозни очаквания към реформата, допълни Атанасов.

Ст. Иванов: Мая Манолова не може да бъде омбудсман

„Реформаторският блок” никога не е бил „за” чиста мажоритарна избирателна система, а гласуването беше задължите...

Според него с проекта се е постигнала основната цел – разделянето на Висшия съдебен съвет. Той призна, че това, което не се постига, е липсата на прозрачност в работата на прокуратурата.

Реформаторският блок няма да се срути, а напротив – укрепва, категоричен беше Атанасов.  Според него проблемът идва от това, че Меглена Кунева и Божидар Лукарски не искат формално да признаят фактическото лидерство на Радан Кънев: "Когато трябва да се решават определени въпроси в коалицията, премиерът Бойко Борисов се обажда на Радан Кънев."

РБ е подложен на унищожителна и безмилостна медийна атака от огромната медийна групировка на ДПС. Всяко трепване се използва и усилва до безкрай в тези медии, заяви още ген. Атанасов.

Депутатът коментира още и ролята на Пеевски, която според него е била да стои под прожектора: "Не смятам, че напускането или оставането на Делян Пеевски в Народното събрание променя каквото и да било.  Според него ролята на Пеевски не е машата, но не е и главата в никакъв случай. Главата е Доган, сараите."

Ген. Атанасов: ДПС е отговорно основно за това положение на ромските общности в България

В село Гърмен се бият две крила на ДПС. Там вече се води битка кой да вземе гласовете. Става въпрос за сегашната кметица Минка Капитано...

Относно липсата на Мая Манолова в НС ген. Атанасов бе по-лаконичен: "На мен изобщо няма да ми липсва Мая Манолова, защото не виждам какво толкова е направила в парламента, освен да говори на висок глас."

По повод заловените в Унгария българи заради камиона ковчег с имигранти Атанасов коментира, че тези нашенци са наемници.  Според него няма данни този канал да е минавал през българска територия и най-вероятно става въпрос за трафик от Гърция и Сърбия към Европа.

Според него немалка част от желаещите да отидат в Западна Европа са икономически имигранти и използват ситуацията с бежанците.  За пореден път се вижда, че ЕС функционира сложно. Има стрес, защото един или два милиона бежанци в Европа ще променят много параметри, коментира още Атанасов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика