Ген. Атанасов: За КТБ вината е на ДПС, пред тяхната централа да се протестира

30025
Ген. Атанасов: За КТБ вината е на ДПС, пред тяхната централа да се протестира
Снимка: БГНЕС

Начинът, по който Цветан Василев се предаде в Сърбия, не е случаен – това е премислено, преговорено. Василев се бори докрай, за да спаси КТБ, защото я счита за своя и не иска да я губи. Това заяви едно от лицата на Реформаторския блок – о.з. генерал Атанас Атанасов.

Определени лица направиха така, че предизборната кампания да минава под знака на КТБ. България има толкова важни проблеми, а ние се занимаваме постоянно с тази банка, заяви Атанасов. И добави, че е сигурен, че има опосредствена комуникация между Василев, Пеевски и Доган.

САС ще гледа жалбата на Цветан Василев за 72 часа задържане

Софийският апелативен съд (САС) ще гледа жалбата на Цветан Василев срещу отказ на Софийски градски съд (СГС) за разглеждане на искане...

Вчера, например, гледам едни прекрасни снимки на Сергей Станишев на една яхта на гръцките острови. Този човек се измъкна ни лук ял, ни лук мирисал, след като предаде властта на тези хора, възмути се Станишев. КТБ тръгнаха да я фалират хората – ДПС, които я използваха като политически инструмент, подчерта Атанас Атанасов.

Да погленем и протестиращите – начело вчера стои Дарио Томалети, типичен агент на Държавна сигурност (бел. ред. – името на въпросния човек е Божидар Томалев, известен е и като Божидар Томалевски. Томалев и компанията му от фирмата "Ен Джи Би консултинг" са разследвани от прокуратурата за опита им да измамят Община Поморие в сделка със 2000 декара земя край Каблешково за строеж на голф игрище). Отново се канализират страховете на хората от някои кръгове, за да се използват. Вместо да се протестира пред БНБ, да отидат да протестират пред централата на ДПС – там са виновниците за КТБ, каза в прав текст Атанас Атанасов. Скандалът „КТБ” не е банково-експертен – той е политически, добави той.

Със сигурност Цветан Василев има какво да каже пред правосъдието. В момента сделките се крепят на взаимно изнудване – кой какво може да каже за другия, сигурен е Атанасов. Избирателите да внимават какво правят на 5 октомври, защото безсрамното предлагане на ДПС не прави никакво впечатление на Бойко Борисов и той го позволява. Защо по времето на ГЕРБ не беше извадена разработката за черната каса „Лиани” – където се събираха парите на фирми, спечелени обществени поръчки, в подкрепа на ДПС и БСП? Румен Петков като вътрешен министър издъни, казано на народен език, тази разработка, припомни Атанасов.

Категорично казвам – ако Реформаторският блок е във властта, ДПС ще бъде разследвано. При коалиционно управление между нас и ГЕРБ, МВР не може да бъде управлявано от човек, посочен от ГЕРБ – казвам ви го в прав текст, заяви о.з. генералът.

Искров и Рашидов си спретнаха медиен сеир покрай КТБ

Неясносната около бъдещето на Корпоративна търговска банка (КТБ) продължава. Вчера БНБ реши да удължи специалния надзор над банковата г...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика