Гласуваха ратификацията на дълга и на второ четене

17379
Гласуваха ратификацията на дълга и на второ четене
Снимка: БГНЕС

Депутатите приеха и на второ четене ратификацията за външния дълг. Предложението бе подкрепено от 157 народни представители, 48 бяха против, а 11 се въздържаха.

Този път цялата група на Реформаторския блок, както и един депутат от Патриотичния фронт, гласуваха "за".

Циркът няма край - още днес договорът за дълга се гласува на второ четене

Пълният цирк в Народното събрание продължава. След като договорът за посредничество с четири международни банки за теглене на заем от д...

Предложението второто четене да бъде гласувано в рамките на днешното заседание бе отправено от председателя на комисията по бюджет и финанси Менда Стоянова.

Депутатът от БСП Мая Манолова посочи, че от парламентарната група искат да направят предложения за промени между първо и второ четене и размера на заема да бъде редуциран.

„Това е мое право, моля да ми бъде дадена възможност. В противен случай закона, който беше приет с пазарлъци в пленарна зала, ще падне пред КС”, предупреди Манолова.

Председателят на НС Цецка Цачева обаче заяви, че международният договор не може да бъде променят в движение, защото има категоричен член в Правилника за дейността на парламента - чл. 84 и чл. 85.

С драма, но очаквано - договорът за дълга мина в Народното събрание

Толкова оспорваният в последната седмица и половина договор за посредничество за вземане на 16 млрд. лева външен заем в периода 2015 - ...

Председателят на парламентарната група на БСП Михаил Миков също определи гласуването като недопустимо. „Всеки закон минава на две четения. Дали ще се приеме или не международен договор, е работа на кабинета”, заяви той. Миков призова гласуването да бъде отменено и да се върнат към нормалната процедура. „Има внесени в деловодството предложения, оттук насетне трябва да бъдат подложени на обсъждане”, каза още Михаил Миков.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика