Главният секретар на МВР: Бареков лъже за Бойко Борисов

37179
Главният секретар на МВР: Бареков лъже за Бойко Борисов
Снимка: БГНЕС

Още вчера вътрешният министър в оставка Светлин Йовчев разпореди проверка. Действително е създаден документ с такъв редов номер, какъвто беше публикуван вчера, но съдържанието на документа е съвсем различно. Това заяви в ефира на Нова телевизия главният секретар на МВР Светлозар Лазаров.

През 99-та година МВР засича няколко видни фигури в операция по пресичане на наркотрафик. В секретен рапорт се твърди, че Георги Илиев е казал, че новият бос на кокаина бил Бойко Борисов. Той е „дърпал конците” в СИК чрез Бай Миле и Румен Николов-Пашата. Тази информация беше пусната вчера от Николай Бареков в bnews, като беше приложен секретен документ от МВР. Точно този документ коментира Лазаров.

Лидерът на структурата на ББЦ в Пловдив: Бареков ми прати MMA бойци

Уставът на „България без цензура” е променен еднолично, така че да може председателят т.е. Николай Бареков да сменя по свое...

Абсурд е това, което Бареков публикува, да е оригинал и да е вярно. Според публикацията му това е създадено и пратено през 1998 година в МВР, а документът е от 1999 година. Има среща с информатор на оперативен работник на МВР, но информацията не е тази. Пасажите за Бойко Борисов не съществуват в документа, който е в архива на МВР. Те са добавени, заяви главният секретар на МВР.

Документът е ваден един-единствен път е ваден – през 2003 година, уточни Лазаров. Но нито тогавашният вътрешен министър Георги Петканов, нито тогавашният главен секретар на МВР Бойко Борисов са го пипали. Документът е ваден от служител на МВР на по-ниско ниво, подчерта сегашният главен секретар на МВР.

Нека политиците да не се занимават с компромати с архиви. Цяла нощ колегите в Бургас правиха проверка заради това, оплака се Лазаров.

Четири вида шрифт, три вида химикали, основен текст, написан на пишеща машина, съмнителен печат, който не е на Комисията на досиетата – това прави само на пръв поглед впечатление в документа на Бареков, каза политологът Антон Тодоров.

И "Евромайки" напускат Бареков

Женските структури на „Евромайки” в Сливен и Котел напускат редовете на „България без цензура”на Николай Бареко...

Бареков нанася страшни щети с поведението си. Той хвърля фалшиви документи и хората „вярват на тези простотии”, подчерта Тодоров.

От фалшив политик какво можем да очакваме, иронизира бившият председател на Комисията на досиетата Методи Андреев. Той спретна цирка „Костинброд”, сега опитва нов да прави. Според социологическите проучвания ГЕРБ води двойно на БСП и още повече на ДПС – е кой има интерес да се цапа Борисов, попита Андреев. И заяви, че ГЕРБ не са му предлагали да се присъедини към гражданските структури на партията.

Който се хване с ДПС, умира, каза още Андреев. Ако ГЕРБ иска да управлява успешно, трябва да се коалира с Реформаторския блок и да изключи ДПС от управлението за поне два мандата, заяви Андреев. Няма да има чадър върху ДПС от следващото управление, добави той.

Антон Тодоров обаче не се съгласи с тази теза и припомни как при Бойко Борисов Николай Вълканов, един от бившите „силни” в „Мултигруп”, си развяваше коня. ГЕРБ да не правят така, както правеха при предишното управление – да лъжат, че при тях няма доносници. И показа делото на „агент Николай” – бившият конституционен съдия Георги Марков. Показвам го, за да е ясно, защото този човек е готвен да пише промени в Конституцията – та той е бивш служител на Шесто управление, „шестак”, възмути се Тодоров.

От Комисията по досиетата: Бареков е подсъден за документите за Борисов

Според документите, които притежава Комисията по досиетата, Бойко Борисов не е бил част от Държавна сигурност. Това обаче е малкият про...

От ГЕРБ отказаха коментар по темата с документа на Бареков с мотива, че не искат да участват по темата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика