Главният секретар на МВР подаде оставка

12894
Главният секретар на МВР подаде оставка
Снимка: БГНЕС

Главният секретар на МВР Светлозар Лазаров подаде оставка. Премиерът Бойко Борисов я е приел.

Това потвърди пред журналисти самият Борисов, който разгледа новата сграда на Софийски районен съд. Оставката е подадена лично на премиера.

"Г-н Лазаров си подаде оставката. Помолих го да си довършат случая във Велико Търново, защото е пред реализация, но тя ми е депозирана, при мен е и ще я приема. Ще му напиша "да", най-вероятно утре на обяд", заяви Борисов, цитиран от БГНЕС.

Премиерът очаква да има задържано лице за убийството на 23-годишната Вероника Здравкова. Той коментира, че взел оставката на Лазаров, за да няма никакви спекулации.

Борисов каза още, че очаква след обиколката на Районния съд днес при него да отиде и председателят на ДАНС Владимир Писанчев, на който също му е поискана оставката. "Предполагам, ще я депозира, поне така ми каза по телефона", съобщи Борисов.

Колкото до председателя на ДАТО Цветан Китов, Борисов заяви, че той остава на поста си. Прекрасно познавам Китов и знам какви качества има, коментира премиера.

Цветанов за Бъчварова: Тя първо трябва да се запознае със закона за МВР

"Казах на Румяна Бъчварова, че ще бъде много трудно и че това е отговорност, а не привилегия. Всеки си мисли, че става въпрос за приз...

След вчерашния призив на премиера от парламентарната трибуна мога да оценя oставката на главния секретар на МВР Светлозар Лазаров като една достойна морална постъпка. Това каза Цветан Цветанов в Народното събрание, предаде „Фокус“. „Няма как да работиш в противоречие с премиера, ако той ти е поискал оставката“, заяви той.

Вчера в парламента премиерът обяви, че днес ще дойде отново в пленарната зала, за да поиска оставките на главния секретар на МВР Светлозар Лазаров и на шефа на ДАНС Владимир Писанчев.

В сряда оставка подаде министърът на вътрешните работи Веселин Вучков.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика