Горанов: Имам пълно доверие на Ваньо Танов

18899
Горанов: Имам пълно доверие на Ваньо Танов
Снимка: БГНЕС

Ген. Ваньо Танов е добър професионалист, доказал се е в способността си да ръководи сложна система. Това заяви пред журналисти след заседанието на комисията по бюджет и финанси министърът на финансите Владислав Горанов, предаде „Фокус”.

„Аз му имам пълно доверие, независимо от тези неудачи, на които сме свидетели. Моята позиция е, че ген. Танов остава да ръководи митниците”, допълни той.

Ваньо Танов не бил назначавал митничарите на ГКПП Лесово

Нито един от тези служители (на ГКПП Лесово - бел.ред.) не е назначен от мен, нито един от тях не се е явявал от тест. По мое време ням...

„Работата му от последните месеци като ръководител на агенцията дава видими резултати – с между 400-500 милиона са повече приходите през януари спрямо същия период на 2014 г. и най-вероятно януари 2015 г. за първи път след 2009 г. ще приключи на излишък – с няколко десетки милиона”, посочи той.

„Със сигурност опитът му да се явява медиен регулатор, според мен, независимо от това, че законът му дава право, не трябва да бъде реализиран с мащабите, с които се вижда напоследък. Ако се окаже, че комисията не си е свършила работата и не са защитени интересите на небанковия финансов сектор или имаме неудачи там, аз съм първият човек, който ще каже, както казвам, че според мен Иван Искров задължително трябва да си подаде оставката, така тогава ще говоря и за Мавродиев”, допълни Горанов.

На въпрос дали Стоян Мавродиев трябва да подаде оставка, Горанов коментира, че опита му да се явява медиен регулатор, независимо от това, че закона му дава право, не трябва да бъде реализиран с мащабите, с които се вижда напоследък. „Ако се окаже, че комисията не си е свършила работата и не са защитени интересите на небанковия финансов сектор или имаме неудачи там, аз съм първият човек, който ще каже, както казвам, че според мен Иван Искров задължително трябва да си подаде оставката, така тогава ще говоря и за Мавродиев”, каза още той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика