Горанов: Не виждам в какво ме упреква АБВ

28561
Горанов: Не виждам в какво ме упреква АБВ
Снимка: БГНЕС

Не виждам в какво е формулиран упрекът на АБВ. Моята оставка може да я иска този, който ме е назначил - премиерът. Това заяви финансовият министър Владислав Горанов пред К2 по повод искането на АБВ той да напусне поста си.

Във връзка с тегленето на новия заем Горанов каза, че договорът за посредничество между правителството и четирите банки дава стабилност на управлението.

АБВ поиска оставката на финансовия министър

Въпреки че в последния момент подкрепи взимането на заема от 16 млрд.лв., АБВ иска оставката на финансовия министър Владислав Горанов. ...

„Съвсем добронамерено и зад кадър, всички са нормални хора в парламента, обясних мотивите си. Разговорът не беше много по-различен между това, което говорих от парламентарната трибуна и това, което разказвах месеци наред на нашите колеги”, обясни Владислав Горанов. Той подчерта, че здравият разум е надделял и решението е било правилно. При гласуването БСП са останали в изолация заедно с другите крайни популисти от Атака.

„Това, че Мая Манолова се снима на плакатите на Атака е по-голямата щета политическа, отколкото това, че АБВ по един или друг начин не са успели да изкоординират окончателната си позиция”, заяви още той. 

"Казах дори повече, отколкото трябваше да казвам, защото не е ролята на финансовия министър да говори по 48 минути от трибуната на Народното събрание. Имах готовност с часове да говоря от трибуната, за да моля всички да проявят здрав разум, защото нито Бойко Борисов, като министър-председател, нито аз имаме личен интерес от това един закон да бъде приет или не”.

Горанов допълни, че ако народните представители изискат информация за комисионите, които ще получат банките и други юридическите или физическите лица, които посредничат, тя ще бъде показана, но по принцип не е прието в международните среди тя да се представя пред широка публика, защото уврежда пазара.

На Горанов му се иска скоростта на правосъдието за КТБ да е по-висока

Качеството на живот е обвързано с богатството. Това заяви министърът на финансите Владислав Горанов, предаде БГНЕС. Горанов беше днес ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика