Горанов: Вучков знаеше какво е мнението на Борисов и го дискредитира

16765
Горанов: Вучков знаеше какво е мнението на Борисов и го дискредитира
Снимка: БГНЕС

Вучков вероятно имаше право да заяви собствената си позиция как да се структурира вътрешния сектор, но той добре знаеше каква е волята на министър-председателя и го принуди да влезе в обяснителен режим. Бойко Борисов не претендира да е най-праведният, за разлика от други в държавата, коментира финансовият министър Владислав Горанов. И увери, че никой не е знаел, че Веселин Вучков ще си подаде оставката.

По думите на Горанов и Бъчварова, и Вучков са умни хора. Той посочи, че новият вътрешен министър е социолог по образование и нямал капка злоба в себе си, така както и Вучков. И не коментира пряко дали Бъчварова е подходяща за поста, след като самата тя посочи, че ГЕРБ ще търси за нов вътрешен министър „човек с профила на Вучков”.

Борисов идва в НС само да поиска оставките на Лазаров и Писанчев

Поради предварително поет ангажимент с международно участие, премиерът Бойко Борисов няма да участва парламентарния контрол днес. Това...

Същевременно един от говорителите на ЦИК Цветозар Томов се съгласи с Горанов, че Вучков е поставил натясно Бойко Борисов. Но сега има и парадокс – хем вътрешният министър е в оставка, хем ще се случи това, което иска – т.е. оставките на Светлозар Лазаров и Владимир Писанчев, които би трябвало да бъдат поискани от премиера днес. А според Андрей Райчев в едно правителство вътрешният министър трябва да е верен на министър-председателя – затова и поста се поема от Румяна Бъчварова, която е доказала лоялността си към Борисов. В сутрешния блок на Нова телевизия социологът добави, че с оставката на Вучков се намалява и влиянието на Цветан Цветанов в ГЕРБ. Г-н Цветанов вече не е номер две в партията, смята Райчев и добави, че сега той ще се бори за благосклонността на Бойко Борисов.

Управлението на Бойко Борисов прилича много на това на Тодор Живков. И той имаше „номер две”, който по някое време „биваше бастисан”, каза Райчев.

Според Томов Румяна Бъчварова е човек, който може да се справи с вътрешния сектор. А Райчев посочи, че АБВ е пред напускане на правителството и тогава вече подкрепата на ДПС няма да е условна.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика