Греков: Няма битка между ДПС и БСП за овладяване на ДФ "Земеделие"

15373
Греков: Няма битка между ДПС и БСП за овладяване на ДФ "Земеделие"
Снимка: БГНЕС

Натискът не е нито политически, нито личен, нито е зависим от някой, а по-скоро това е натиск от земеделските производители. Това каза министърът на земеделието и храните Димитър Греков в ефира на bTV. Така той аргументира смяната на двамата директори на ДФ „Земеделие” (ДФЗ).

От представените данни стана ясно, че по 700 проектни предложения не са сключени договори. Към вчерашна дата в Интегрираната система за администриране и контрол (ИСАК) само 81 от всички 937 подадени заявления са със статут „одобрен”. Има подписани само 3 договора, представяте ли си за какво става въпрос, попита Греков и добави, че е налице 3,5 пъти забавяне на всички срокове.

От РЗС поискаха отстраняване и арест за шефовете на ДФ "Земеделие"

Ако днес не бъде отстранено и арестувано семейството от Държавен фонд „Земеделие” (Александрова-Николов), очакваме още утре...

Битка между ДПС и БСП за овладяване на Фонда категорично няма. От 2-3 месеца никой от политическите представители на двете партии не се меси в работата на фонда, категоричен беше министърът.

Няма юридически казус около назначаването на заместник-министър Явор Гечев за временен шеф на фонда. Той ще заема поста, докато не сегашните двама директори не сдадат поста и не бъдат назначени нови. Промяната е съгласувана с премиера Пламен Орешарски, увери министърът. Той отново критикува доскорошният шеф на ДФЗ Мирослав Николов, който от 3 май не идвал на заседания на УС на институцията. Това се случило и снощи.

На въпрос има ли предложение за нов директор на ДФЗ, Греков отговори: „След като получа такова, веднага ще свикам съвет и ще изберем тези, които бъдат предложени”.

Министърът отново отхвърли твърденията, че той или неговото семейство има фирма. Той призова: „Нека не спекулираме с това”. Министърът призна, че се е чувал всекидневно с вече бившите шефове на фонда всекидневно по телефона допреди 2 месеца – не за неговата фирма, „а за всички фирми, които се интересуват”.

Бъркотията в ДФ "Земеделие" продължава

Държавна агенция "Национална сигурност" (ДАНС) е отнела достъпа до класифицирана информация на директора на Държавен фонд "Земеделие" (...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика