Греков: Няма информация за спиране на европари за земеделие

12667
Греков: Няма информация за спиране на европари за земеделие
Снимка: БГНЕС

Министърът на земеделието Димитър Греков отрече да разполага с информация за нерегламентирани плащания в системата на дърводобива. Твърдения за това, че пари от държавните горски предприятия се отчисляват по определена схема към министерството на земеделието и към политически сили бяха направени първо от бившия премиер Бойко Борисов и потвърдени от бившия земеделския министър Мирослав Найденов. Министър Греков призова всеки, който има такава информация, да я предостави на прокуратурата, предаде БНР.

Нямам никаква информация относно това, което се говори за някакви възнаграждения, за някакви допълнителни плащания, документация писмена или някакъв друг начин. Ако има някакви сведения за това, ще дадем възможност на прокуратурата да провери.

Искаме да премахнем различията между регионите, заяви Янкова

Искаме да бъдат изравнени различията между регионите, които ГЕРБ задълбочи. Това заяви зам.-председателят на ПГ на Коалиция за Българи...

По въпроса дали е разпоредена проверка за сечището Греков каза: "Проверката установи, че това не е незаконна сеч. Ще продължим проверката и окончателните резултати ще бъдат съобщени".

В земеделското министерство няма информация за спиране на европейски пари за земеделие, каза още Димитър Греков ден след изявлението на вицепремиера Зинаида Златанова, че европарите за фермерите също са застрашени.

"В момента нямаме такива сведения за корекция на Програмата за развитие на селските региони. Имаме информация за задържане на такива средства, но в никакъв случай за някаква корекция. Става въпрос за периоди, които са от 2010, 2011, 2012 година", заяви той.

На въпрос кога е крайният срок, до който трябва да се получи отговор, Греков отговори: "Мисля, че до края на май месец трябва да получм,но в момента сме в процедура да търсим възможности да не допуснем такова спиране на средства".

Златанова: Няма да има нулева година при еврофондовете

Правителството приключва стария програмен период и започва нов в усвояването на европейски средства. 1,8 млрд. евро предстои да бъд...

Земеделският министър уточни, че става въпрос за парите, превеждани на общините за изпълнение на проекти. Той призна, че все още не е виждал одитния доклад. Може да се наложи хората, спечелили проекти за закупуване на луксозни автомобили и яхти да върнат парите, ако Европейската комисия реши, съобщи още Димитър Греков.

През предишния период са финансирани около 73 проекта за такива луксозни автомобили, яхти, вертолети и самолети. Част от тези проекти са осъществени, закупени са най-вече автомобили, уточни Греков.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com