"Хора от кариерата" убедили депутатите от ГЕРБ да махнат Бакалов

4089
"Хора от кариерата" убедили депутатите от ГЕРБ да махнат Бакалов
Снимка: БГНЕС

Военни от парламентарната група на ГЕРБ са лобирали сред колегите си за предложените от БСП текстове в Закона за военното разузнаване, с които настоящият началник на Служба „Военна информация” Йордан Бакалов на практика беше отстранен от поста. Това стана ясно от думите на зам.-председателя на групата Цвета Караянчева в студиото на „Лице в лице” по bTV.

„Имаше колеги в групата, които наистина бяха за това предложение – хора от кариерата, които имат своето мнение по темата”, посочи тя. Самата Караянчева призна, че е гласувала „за”, защото седящите до нея колеги (сред които „адмирала”, вероятно адм. Пламен Манушев – б.р.) я убедили, че е по-добре шефът на военното разузнаване да е и към момента в системата на МО.

Цв. Караянчева: Нямахме време да поправим недомислията, допуснати в Изборния кодекс

Ще има села, където при регистрирани над 300-400 души реално живеят двама-трима и те ще трябва да определят кой да е кмет. Нямахме врем...

РБ реагира остро срещу новия закон. Ген. Атанас Атанасов даже посочи, че новият директор на „Военна информация” ще бъде избран измежду няколко генерали, завършили в СССР и вероятно става дума за цялостна „акция срещу правителството”. Караянчева обаче омаловажи случилото се: „Може да има известно напрежение, но мисля че имаме много по-важни цели, отколкото кадруването”.

Тя подчерта, че няма вероятност по същия начин да бъде снето доверието и от самия ресорен министър Николай Ненчев. „Това, че има колеги, които имат мнение по въпроса, което е различно от това коалицията, не значи, че ще подкрепяме всяко предложение на опозицията”, подчерта Караянчева.

По думите й сегашният министър на отбраната се справя добре, като ръководството на ГЕРБ не е обсъждало въпроса с охраната на въздушното ни пространство с чужди самолети.

Песента на ДПС

Караянчева иска преразглеждане на договорите с фирмите за зимно почистване

След като се оценят щетите от бедствията, е важно да се направи оценка и на това, как се сключват договорите с почистващите фирми. Това...

Основен акцент в изказването на Цвета Караянчева беше предизборната ситуация в смесените райони (тя самата е депутат от Кърджали – б.р.). По думите й скандалът с песента за Райна Княгиня е дело на ДПС, която се опитва да сплоти избирателите си. Депутатът призна, че също се е „подразнила” от кадрите, които предизвикаха остра полемика в социалните мрежи.

„Преди всички избори успява да се случи нещо, което да възбуди патриотичните сили и да даде една консолидация на електората на ДПС”, отбеляза тя, като пропусна да коментира, че първата остра политическа реакция по случая дойде от кмета на Панагюрище Никола Белишки, който е издигнат от ГЕРБ за нов мандат.

По думите й по време на първия престой на ГЕРБ във властта в смесените райони за партията се говорело като за „гяурска”, като хората били плашени, че отново ще им сменят имената и ще им събарят джамиите. Караянчева даже предложи свидетел на тези процеси – кметът на село Велишане, община Кърджали.

„Бастионът се пропуква”, обяви тя, като посочи, че кандидатите за кметове на ГЕРБ в областта са 152 при 94 през 2011 г., а в общината са близо 3 пъти повече.

Караянчева се заяжда с ДПС: Възродителният процес ви стана търговска марка

Превърнахте Възродителния процес в търговска марка. Това заяви заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ Цвета Караянчева по време на деб...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика