Христо Иванов е скандализиран

11846
Христо Иванов е скандализиран
Снимка: БГНЕС

Този, който е издавал разрешения за подслушване по "Червеи", трябва да понесе своята отговорност, категоричен бе пред БТВ тази сутрин правосъдният министър. Той гарантира, че дисциплинарна отговорност ще бъде понесена. Може да става дума и за освобождаване от длъжност, не отхвърли възможността за изгонване той.

Констатацията за подслушванията е много обезпокоителна. Ако има данни за дисциплинарно производство срещу съдии, това трябва да се случи, каза министърът. Той обаче не пожела да назове имена, но не отрече, че изглежда става дума за председателката на съда Владимира Янева.

Правосъдният министър поиска производство срещу втори съдия от СГС

Министърът на правосъдието Христо Иванов внесе в деловодството на ВСС предложение за образуване на дисциплинарно производство срещу с...

Скандализиран съм, посочи още той. Няма никакво сечение между въпросната проблематика с подслушването и протестите, според това, което съобщава шефът на бюрото да СРС-та Бойко Рашков, посочи министърът.

По думите му разработката, която е послужила за основание за подслушването, е в прокуратурата и се очаква тя да прояви нулева толерантност.

Обещавам пълна подкрепа за действията на новия шеф на ВКС Лозан Панов, той направи силни заявки, коментира министърът избора на новия председател. Той бе критикуван за отсъствието си от заседанието на ВСС, на което бе направен изборът.

 

Христо Иванов поиска от ВСС дисциплинарно производство срещу Ченалова

Министърът на правосъдието Христо Иванов внесе днес в деловодството на Висшия съдебен съвет (ВСС) предложение за образуване на дисцип...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com