Христо Иванов представи заместниците си

33371
Христо Иванов представи заместниците си
Снимка: БГНЕС

Служебният министър на правосъдието Христо Иванов (на снимката) представи двамата си зам.-министри. Постовете ще бъдат заети от съдията от Софийския районен съд Петко Петков и специалистът по затворно дело Марин Ванчевски, предаде БГНЕС.

Служебният правосъден министър подчерта, че Софийският районен съд е предната фронтова линия на съдебната система и там най-добре се виждат проблемите й. Това е причината за избора на Петков за поста зам.-министър. Иванов поясни, че по въпроса с третия заместник-министър все още текат срокове.

Министърът заяви, че ще работи затова България да реформира своята съдебна система и за отпадането на мониторинговия доклад на ЕК по механизма за сътрудничество и проверка, но изрази мнение, че не бива на него да се гледа като на вреден, защото той отразява реалните проблеми на съдебната система.

Иванов каза още, че на дневен ред стои и въпросът с новия Наказателен кодекс в рамките на диалога с ЕС. Той обясни, че МП ще се опита да направи оценка на областите, в които трябва да се правят промени. След това ще стане ясно дали е нужен нов НК или е необходима промяна само в нормативната уредба. Иванов изрази мнение, че трябва да има диференциация в начина, по който се управляват съда и прокуратурата. Сред задачите, които предстоят пред служебния правосъден министър са и номинацията на 3-ма съдии за Европейския съд и създаването на обществен съвет към МП.

Теми, по които ще се работи, са също така детското правосъдие и съдебните заседатели. "Нещо, което планирах са промени в Регистъра за юридическите лица с нестопанска цел, защото той далеч не работи толкова добре, колкото е необходимо", заяви Иванов. Той определи като проблем и прозрачността на Търговския регистър

Служебният правосъден министър бил със спрени адвокатски права

Христо Иванов - министърът на правосъдието в новия служебен кабинет, е бил лишен от правото да упражнява адвокатската професия в послед...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика