И АБВ готови да подпишат срещу троловете

5548
И АБВ готови да подпишат срещу троловете
Снимка: АБВ

Партия АБВ не е подписала декларацията срещу използване на „тролове” в предизборната кампания, защото нейни представители не били поканени. Това обясни пред bTV депутатът от същата партия Светослав Белемезов.

„Разбира се, че бихме подписали тази декларация. Но на този етап не бяхме информирани за подобен тип декларация. Наш човек не е могъл да присъства на семинара, проведен във вторник”, уточни той.

АБВ също се оплака, че е нямала покана за срещата за троловете

След като ДПС обяви, че не е било поканено на срещата, на която се подписа принципно споразумение срещу ползването на интернет троловe ...

Вчера Реформаторският блок, ГЕРБ, „БСП Лява България”, Патриотичният фронт и БДЦ подписаха декларация в парламента за чисто киберпространство и отказ от използване на платени коментатори. Под документа подписите си не сложиха АБВ, ДПС и „Атака”.

Антони Тренчев от Реформаторския блок обаче беше категоричен, че покани са били разпратени до всички партии, а с някои от тях дори било разговаряно лично. Всички партии бяха поканени да подпишат декларацията.

„Документът е отворен тип и който от тук нататък иска да се присъедини, е добре дошъл”, подчерта Тренчев. „Истинската новина е, че 5- партии го подписаха, а не, че 3 не са го направили”, изтъкна той.

„Много е важно посланието, което излезе от медиите – те се застъпиха за саморегулация”, каза Тренчев. По думите му, ДПС са превърнали новината, че се подписва такава декларация, в новина, че те не са били поканени. „Това е своеобразна симбиоза между общественото и политическото мнение”, смята той.

Никой не казал на ДПС за декларацията срещу троловете

Днес научихме от медиите, че е подписано споразумение за отказ на партиите от използване на тролове в интернет. Това каза пред журналис...

„Инициативата е интересна, ние сме политическа партия, която категорично осъжда неправилното водене на предизборна кампания”, отбеляза Белемезов. „Трябва да даваме на всеки един гражданин да изразява личното си мнение, но когато тези тролове са платени от политическа партия или когато самата партия плаща на някоя фирма да свърши това, то ние осъждаме тази практика много остро”, каза депутатът от АБВ.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика