И Брюксел проверява скандалната сделка с БТК

13915
И Брюксел проверява скандалната сделка с БТК
Снимка: БГНЕС

Скандалната сделка с мнимия инвеститор на БТК Пиер Луврие стига и до Брюксел. Европейската комисия също ще се произнесе по нея, каза вицепремиерът Томислав Дончев днес.

Причината е, че инвеститорите ще придобият предприятия, свързани с националната ни сигурност. Това не е сделка за едно евро, а за 1 милиард евро, предвид задълженията на компанията, допълни той, цитиран от Стандарт нюз.

Нов слух - неуспял спасител на КТБ купил Vivacom

Нов слух циркулира в медийното пространство относно собствеността върху Vivacom – консорциумът LIC33, който сам официално се обяв...

"Говорим за милиардите на КТБ, които трябва да си върнем и да не тежат на българските данъкоплатци", обясни още Дончев пред БНТ. И допълни: "На мен може да ми мирише на много работи, но трябва да бъда много внимателен и да не споделям лично мнение. Правителството следи какво се случва. Мисля, че казах достатъчно".

Дончев съобщи, че нито той, нито някой от правителството се е срещал с белгийския инвеститор Пиер Луврие. Ние знаем много за тези хора, и то не от вчера, каза Дончев.

Темата коментира и премиерът Бойко Борисов. "Уж нямаха собственост, пък как изскачат, за по едно евро продават маса предприятия, което удивително ми напомня "Кремиковци" едно време и "Балкан" как си отидоха", каза той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика