И КНСБ поиска оставката на Москов

22171
И КНСБ поиска оставката на Москов
Снимка: БГНЕС

След ДПС, и КНСБ поиска оставката на здравния министър Петър Москов. Според синдикалистите здравното ведомство предлага противоконституционни промени в наредбата за достъп до медицинска помощ. В специално становище от Министерството отхвърлиха всички обвинения. Истинска словесна престрелка избухна между КНСБ и Министерството на здравеопазването по повод предложените от ведомството промени в осъществяване правото на достъп до медицинска помощ, предаде БНР.

Според синдикалистите записаната в наредбата възможност здравноосигурените да си плащат по цени, определени от болниците, за да получат лечение ще доведе до масов узаконен рекет на здравноосигурените и тотално ще демотивира гражданите да се осигуряват.

МЗ: Въобще не сме предлагали това, за което КНСБ напада г-н Москов

КНСБ е нападнало здравния министър Петър Москов заради подготовка на несъществуваща наредба. Това обяви Министерството на здравеопазван...

В мотивите на МЗ за предложената промяна е описано, че тази възможност се предвижда във връзка с въвеждане на листа на чакащите.

При подписването на Националния рамков договор за тази година БЛС, НЗОК и Министерството на здравеопазването се договориха, че през 2015-а няма да допуснат преразход в бюджетите на болниците, какъвто се получава всяка година. За да се спазят лимитите обаче, ще се наложи да се създадат листи на чакащи за планово лечение.

С предложените промени Министерството на здравеопазване цели да създаде възможност, който желае и може, да си плати, за да избегне чакането.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика