И в ГЕРБ вече има явни настроения срещу Николай Ненчев

4037
И в ГЕРБ вече има явни настроения срещу Николай Ненчев
Снимка: БГНЕС

Фокусирахме се върху отбраната, като 150 млн. лева отиват за нея. Има седем самолета, четири от които със сигурност летят. Военните казват, че минимум изстребителите ни трябва да са седем, но е по-добре да са повече, коментира депутатът от ГЕРБ и бивш заместник-министър на отбраната Валентин Радев пред Нова телевизия.

Най-малко техническото публикуване на един проектозакон възбуди духовете, включи се депутатът от БСП Таско Ерменков, който е един от бившите кадри на Държавна сигурност в парламента. Не може такъв документ да се качи на сайта на военното министерство без да има първо вътрешно обсъждане, например в Консултативния съвет за национална сигурност. Вижда се, че и президентът е абдикирал като главнокомандващ на армията, добави Ерменков.

Борисов и Ненчев продължават да работят заедно

След завръщането си от официалното посещение в Алжир днес, 1 октомври, министърът на отбраната Николай Ненчев се срещна с министър-пред...

Не трябваше законопроектът да бъде публикуван, съгласен съм с г-н Ерменков. Първо планът за развитие на въоръжените сили трябваше да се обсъди със сигурност, заяви Радев.

Знаехме, че ще се стигне дотук, защото няма стабилност и приемственост, коментира и депутатът от ДПС Янко Янков, също известен с миналото си на сътрудник на Държавна сигурност. Янков посочи, че българските летци не могат да си изпълняват необходимите планове за подготовка, както и че ВВС не може да си изпълнява конституционните задължения.

Ерменков припомни, че през 2011 година тогавашното правителство на Бойко Борисов е подписало рамков договор за ремонта на МИГ-овете ни с Русия. Сега този договор се крие – каква функция е това? Тук виновен не е толкова Борисов, защото той не може да огрее навсякъде, а военният министър и затова му искаме оставката, каза Ерменков.

Въпреки обвиненията, Радев не се включи категорично към исканията за оставка и припомни мотива на военното министерство за новия законопроект – ангажиментите ни от срещата на върха в Уелс през 2014 година. Тогава се реши да има съвместна мисия за усилване на способностите по охрана на въздушното пространство на страните от източния фланг на НАТО.

Ген.-майор Радев: Нямам личен конфликт с Ненчев

Нямам личен конфликт с министър Николай Ненчев. Това каза на брифинг началникът на ВВС генерал-майор Румен Радев, след проведена срещ...

За финал Ерменков заяви, че който не храни собствената си армия, някой ден ще храни чужда.

Междувременно стана ясно, че късно снощи министърът на отбраната Николай Ненчев вече се е върнал от посещението си в Алжир.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com