Илияна Йотова: Темата за миграцията трябва да влезе по спешност на заседанието на ЕП

4425
Илияна Йотова: Темата за миграцията трябва да влезе по спешност на заседанието на ЕП
Снимка: БГНЕС

"Част от европейските депутати подписаха писмо, с което настояват темата за миграцията да влезе по спешност на заседанието на ЕП, което ще се проведе след седмица в Страсбург". Това заяви за "Фокус" Илияна Йотова, евродепутат от Групата на прогресивния алианс на социалистите и демократите в ЕП, като допълни, че тя също се е подписала.

„Време е за Среща на върха по миграционните и бежанските въпроси, ясно разписани ангажименти на държавите-членки, на европейските институции, за да има наистина резултат. Всяко едно действие на парче на този етап вече е безсмислено. Европа не трябва да се стъписва пред тази криза, а още повече да бъдат засилени взаимните връзки между страните, да има общи решения, задължителни за всички държави, да има повече солидарност – нещо, което е в основата на ЕС", заяви Йотова.

Йотова призна, че Мая Манолова може да стане омбудсман

Възможно е Мая Манолова да стане кандидат за омбудсман. Това стана ясно от думите на евродепутата Илияна Йотова пред БНТ. Още снощи, в...

Илияна Йотова бе категорична, че първата среща на вътрешните министри на страните-членки на ЕС или Среща на върха трябва да бъде посветена на миграцията. Трябва да има координирани действия между всички страни, да се знае каква ще е помощта за тези по външната граница на ЕС, да стане ясно за кои държави ще престане да действа Дъблинското споразумение, обясни Йотова. Според нея, България няма как да остане дълго настрани от миграционния поток.

„Час по-скоро и националните, и европейските лидери трябва да потърсят взаимни решения, в противен случай кризата ще се задълбочи”, категорична бе евродепутата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика