Имаме няколко МиГ-а, няма основание за безпокойство, увери Ненчев

7404
Имаме няколко МиГ-а, няма основание за безпокойство, увери  Ненчев
Снимка: БГНЕС

Няма основания на този етап за безпокойство. Ще продължим да охраняваме въздушното си пространство. Това каза военния министър Николай Ненчев, съобщи БГНЕС.

На въпрос колко изтребителя МиГ 29 летят в момента, Николай Ненчев отговори: Имаме няколко МиГ-а, които изпълняват своите задължения и смятам, че няма основание за безпокойство. Тази тема като че ли се преекспонира в обществото. Няма основания на този етап за безпокойство, ще продължим да охраняваме въздушното си пространство.

Цацаров: Ненчев да обясни защо не ни е казал за предлагания подкуп

Министърът на отбраната Николай Ненчев ще трябва да отговори пред прокуратурата защо не е спазил задължението да сигнализира за предлож...

Попитан за ремонта на тези изтребители, министърът припомни посещението си в Полша, където е обсъждан и въпросът свързан с ремонта на МиГ-овете. Той отново повтори, че няма основания за безпокойство. "Около 80 и няколко милиона в цялата сума, ако искаме да ремонтираме няколко от МиГ-овете, които трябва да продължат.

Другият вариант е около 24 млн. за два, доколкото разбрах от ген. Радев, които биха могли да ремонтираме в рамките на тази година, за да гарантираме, че до края на следващата няма да имаме основание за безпокойство", каза министърът.

Министърът не отговори дали вече е получил призовка от прокуратурата, за да даде обяснения по проверката за това, че му е предлаган подкуп.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика