Ирина Репуц с нови нападки срещу Реформаторския блок

29117
Ирина Репуц с нови нападки срещу Реформаторския блок
Снимка: БГНЕС

Лидерът на Християндемократическата партия на България (ХДП) Ирина Абаджиева-Репуц предприе нова порция атаки срещу Реформаторския блок в профила си в социалната мрежа Facebook.

Първо снощи тя разкри, че "аз и ХДП сме приканвани да го направим" (напусне Реформаторския блок - бел.ред.) Адвокатът допълва: "понеже нямаме обяснение защо РБ след като излъчва Корман Исмаилов на първите преговори, който поставя условие - Без ПФ в правителтво, сега настоява ПФ да участва в правителство и Корман Исмаило не напуска коалицията, а аз и ХДП сме приканвани да го направим"

Репуц неприятно изненадана от отношението на Реформаторския блок

За мен бе неприятна изненада отношението на Реформаторския блок към християндемократите, което се прояви след изборите, каза за Агенция...

Според Репуц ГЕРБ всъщност иска да управлява с подкрепата на ДПС.

Тази сутрин (преди около 3 часа) лидерът на ХДП е пуснала нов пост*, който тя нарича "Лъжите и истините в Реформаторския блок. 5 неща, които християндемократите не разбираме и не можем да приемем след 5 ти октомври".

В него четем:

"1. ХДП влезнахме в коалиция на 7 партии, наречена Реформаторски блок. Подписахме коалиционно споразумение със 6 други партии, а не с образувание, наречено "граждански съвет", което е част от друго споразумение от 2013, което не е за коалиция , а за политически съюз на 5 от 7-те партии. Не е ясно, кой е назначил, въпросния ГС, защото не е избиран с гласуване, в който участват не граждански организации, а физически лица и който изведнъж се оказа, че решава вместо 7 партии. Щяхме да се борим със "задкулисието", а изведнъж вместо нас - 7-те на сцената, волята на РБ се формира зад кулисите от граждански съвет, за който не знаем КОЙ го е назначил и КОЙ формира волята му.

2. РБ отива на преговори с ГЕРБ излъчвайки 4-ма преговарящи - излъчени не от коалиция РБ, а от някакъв политически съюз наречен също РБ, съставен от 5 партии и въпросния Гражданки съвет. Единият преговарящ е Корман Исмаилов, който казва, ако Патриотичният фронт влезе в управлението - те- НПСД излизат от РБ. Вчера ГЕРБ казва - добре - да направим правителство без ПФ, както иска НПСД, но РБ в трети формат - парламентарна група се събира и казва НЕ - искаме ПФ в правителството. Корман Исмаилов мълчи!

Борисов: За Реформаторски блок или добро или нищо

За Реформаторския блок мога да кажа или добро или нищо, но аз предпочитам да си замълча. Това заяви лидерът ПП ГЕРБ Бойко Борисов във В...

3. РБ излиза с декларация от м.август 2014, че ще се стреми да премахне от властта ДПС. ДПС настанява Бат Сали на местото на кандидат на РБ в Кюстендил - но РБ се съгласява и приема компенсация с мандат от Перник, защото се оказва, че мандатът там отива в ДСБ. Така субсидията няма да се дели с още една партия - ХДП - явно на РБ не им трябват християндемократи, защото само на ХДП не се даде нито едно избираемо место в листа, а две други партии - НПСД и БЗНС влезнаха само с един депутат, само заради сигурните места в листи. Корман Исмаилов бе 3-ти в 23 МИР, а на ХДП се даде от 10 място нататък в софийските листи и от 6-то нататък в листите в страната, с изключение на Кюстендил, от където никога партиите от РБ не са имали депутат.

4. Меглена Кунева подписва споразумение за политически съюз РБ, в което се е задължила да слее ДБГ в обща партия Реформаторски блок. Твърди се, че споразумението е в сила и политическият съюз РБ на 5те скоро ще стане единен субект и вече е заявило членство като РБ в ЕНП. Същевременно кандидатира ДБГ като самостоятелен субект в ЕНП?!

5. Съдебната реформа беше най-важна - затова РБ искаше кратък мандат за свикване на ВНС и промяна в Конституцията. Сега вече това не било важно нито "препъни камък" и РБ вече иска управлението не за две, а за четири години?!

Ето тези 5 неща, които се проявиха след 5ти октомври, ме карат да се срамувам от това, че Реформаторският блок, с който искахме да правим реформи се оказа не реформаторски, а реформистски. За промяна ли е ставало дума или за подмяна?"

*Правописът в поста е запазен.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика