Искаме да премахнем различията между регионите, заяви Янкова

18139
Искаме да премахнем различията между регионите, заяви Янкова
Снимка: БГНЕС

Искаме да бъдат изравнени различията между регионите, които ГЕРБ задълбочи. Това заяви зам.-председателят на ПГ на Коалиция за България Дора Янкова пред в. "Монитор".

Депутатката от Смолянско посочи, че Борисов и Дянков са разпределяли средствата, както си искат. „Сега имаме публичен ресурс, който е посрещнат изключително добре от местните и регионални власти, който се разпределя справедливо, без делене на кметове и общини", категорична е Янкова. По думите й публично-инвестиционната програма ще създаде възможности за заетост, помощ за общините да решат много наболели въпроси, свързани с инфраструктурата. „Чувала съм всякакви мнения, но дори и кметовете на ГЕРБ приветстват програмата", каза Янкова и добави, че говоренето на фигури от бившето правителство по темата е „изстрел в пространството".

Янкова: Бизнесът спечели от свалянето на ветото

Българският народ и бизнесът спечелиха от отхвърлянето на ветото и с актуализацията на бюджета, защото нанесохме корекции в политическа...

По думите й трябват много години целенасочено инвестиране в по-малките и изостанали региони, за да се изравнят различията.

„Необходим е сериозен анализ за плановия период, в който навлизаме: 2014 г. - 2020 г. Трябва да се отговори на въпроса какво искаме да постигнем като държава. Да, големите градове, в които живеят много хора, трябва да променят качеството на живот. Но в същото време е необходимо да изравняваме различията между регионите. Когато има инициативи за икономическо оживление, е необходимо те да се подкрепят с български или европейски публичен ресурс", коментира още зам.-председателят на Парламентарната комисия по еврофондовете.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика