Искаме правителство, подкрепено от поне три партии, казва Лукарски

15546
Искаме правителство, подкрепено от поне три партии, казва Лукарски
Снимка: БГНЕС

За окончателно разбиране с ГЕРБ още не може да става дума. Изгладихме доста от противоречията си обаче и останахме позиция да имаме още срещи на експертно ниво. Това заяви лидерът на СДС Божидар Лукарски след снощната среща между Реформаторския блок и ГЕРБ.

Ние сме твърдо на мнение, че не трябва да има правителство на малцинството, категоричен беше Лукарски. Смятаме, че „Патриотичният фронт” ще влезе в правителството. При всички положения ще има коалиционно споразумение – писмено, в което всеки участник ще поеме своите ангажименти, добави той пред Нова телевизия. Против сме разни плаващи мнозинства – искаме да има стабилност, подчерта лидерът на СДС.

Настроения срещу ДПС заради Кюстендил - законът е виновен

Вече нещата са избистрени и ясни. Това заяви избраният за депутат от гражданската квота на ГЕРБ Методи Андреев, който е бивш шеф на Ком...

Не сме говорили за разпределение на министерски места. Не е ставало дума за това и в неформални разговори – доста ме заболява от такива писания, изненадващо ми е да ме питат ще ставам ли министър на спорта, каза Лукарски.

Кой да е третият, ако не „Патриотичният фронт”? Разминаваме се в позицията си относно участие на АБВ. Дори в ГЕРБ няма единно мнение дали АБВ е подходящ партньор, заяви Лукарски.

Според лидера на СДС ако бъдещото правителство има подкрепа в парламента, нормално е да изкара пълен мандат – така бил казал и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Ако обаче няма подкрепа и кабинетът е под натиск, ще има предсрочни избори.

Лукарски заяви, че думата „трик” не била точна по отношение на бъдещето правителство с премиер Бойко Борисов. Той не отрече, че я е използвал, ноя  определи за неточна.

Прегърнаха ли се ГЕРБ и Реформаторският блок на тъмно?

Радан Кънев, Божидар Лукаски, Меглена Кунева, Корман Исмаилов и Николай Ненчев са договоряли с Бойко Борисов бъдещето на държавата на ч...

Днес, в Брюксел, Меглена Кунева отиде сама за среща с ЕНП и влизането на „Движение България на гражданите” в най-голямата европейска партия – без Бойко Борисов. Вчера имаше слухове, че Борисов лично ще отиде с Кунева и ще я представи пред ЕНП.

Дразнят ме заглавия от типа „Ива на Лукарски подаде оставка”, призна лидерът на СДС по отношение на вече бившата зам.-шефка на ДАБЧ. Който познава Ива, достатъчно добре би си направил извода дали става за тази работа. Тя се поддаде на напрежението, защото у нас се съди за човек по личния му живот, а не по професионалните му постижения. Дори в уважавани вестници като „Капитал” писаха, че имала два месеца стаж, което категорично не е вярно. Нека сега се следи кой ще заеме мястото ѝ в ДАБЧ – ще има ли открит конкурс.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика